Ελλάδα

Πάσχα 2021: Αυξημένες οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι φέτος

Έφτασαν τα πρώτα δέματα στα ΚΤΕΛ με φαγητά από την επαρχία

Αυξημένες είναι φέτος οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι κατά 10% σε σχέση με πέρυσι στη Βαρβάκειο αγορά. Από νωρίς το πρωί ο κόσμος επισκέπτεται την αγορά προκειμένου να ψωνίσει για το πασχαλινό τραπέζι.


Μ. Πέμπτη στη Βαρβάκειο


varvakeios__6_


varvakeios__7_

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βαρβακείου, Ανδρέα Νιάρχο οι τιμές στα αμνοερίφια έχουν σταθεροποιηθεί μεταξύ 6,99 και 10,99 ευρώ το κιλό. Σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται μια μικρή επιβάρυνση για τους καταναλωτές της τάξης του ενός ευρώ.


varvakeios__4_


varvakeios__5_

Αυτό οφείλεται σύμφωνα με τον πρόεδρο στην αυξημένη ζήτηση των Αθηναίων που θα περάσουν και φέτος το Πάσχα τους στην πόλη αλλά και όπως υποστηρίζουν οι κρεοπώλες ο κύριος λόγος των ανατιμήσεων είναι ότι εξαιτίας των υγειονομικών συνθηκών ο τζίρος κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες οικονομικές ζημιές.


varvakeios__8_


varvakeios__9_

Φέτος όπως και πέρσι, η κίνηση αναμένεται ότι θα είναι πολύ μεγάλη, λόγω της απαγόρευσης των περιφερειακών μετακινήσεων. Γι αυτό και υπάρχουν σκέψεις διεύρυνσης του ωραρίου, στη Βαρβάκειο, στην Κεντρική Αγορά του Πειραιά και στην Αγορά του «Καταναλωτή» στου Ρέντη, ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται με ασφάλεια.


varvakeios__1_


varvakeios__2_


varvakeios__3_


Ξεκίνησαν να φτάνουν τα πρώτα δέματα από το χωριό

Από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει να καταφτάνουν στα ΚΤΕΛ του Κηφισού και της Λιοσίων τα πρώτα δέματα με φαγητά από την επαρχία με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να έρχονται γεμάτα στην Αθήνα από τους διάφορους προορισμούς.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, χιλιάδες πολίτες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω της απαγόρευσης των περιφερειακών μετακινήσεων, κατεβαίνουν από το πρωί για να παραλάβουν τα δέματα κυρίως τρόφιμα για το πασχαλινό τους τραπέζι. Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί αύριο και το Μεγάλο Σάββατο.

Δημοφιλέστερα

To Top