Οικονομία

«Πέρασε» η ΑΜΚ από τη Γενική Συνέλευση της Πειραιώς – Τι απάντησε ο Χρ. Μεγάλου στους μετόχους

Υπερψηφίστηκαν και τα τέσσερα θέματα της ΓΣ – «Καταλαβαίνω, κι εγώ μέτοχος είμαι – αγόρασα πριν από δύο χρόνια 100.000 μετοχές – έχουμε ένα σημαντικό dilution. Με την διαδικασία προνομιακής κατανομής, ωστόσο, δίνεται η δυνατότητα στους υφιστάμενους μετόχους να προστατεύσουν την περιουσία τους», σχολίασε ο κ. Μεγάλου – «Με δύο παράλληλες διαδικασίες η ΑΜΚ της Πειραιώς»

Την εξουσιοδότηση στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο με δυνατότητα περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων έδωσαν οι μέτοχοι στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Πιο αναλυτικά, οι μέτοχοι υπερψήφισαν το επίμαχο θέμα σε ποσοστό 99,32%, ενώ στο 2o, δηλαδή, την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε υφιστάμενης κοινής ονομαστικής μετοχής με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων κοινών μετοχών της εταιρείας δια της συνένωσής τους (reverse split), και, εφόσον απαιτηθεί προς το σκοπό επίτευξης ακεραίου αριθμού μετοχών, συνακόλουθη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με κεφαλαιοποίηση μέρους του υφιστάμενου αποθεματικού υπέρ το άρτιο, οι μέτοχοι ψήφισαν υπέρ σε ποσοστό 96,72% έναντι 3,21% κατά.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top