Πολιτική

Reuters για συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου: «Ξεκίνησε με ελπίδες, τελείωσε με οξείες κατηγορίες»

Η συνάντηση των δύο ανδρών ξεκίνησε με ελπίδες για βελτιωμένες σχέσεις, αλλά γρήγορα κατέληξε σε οξείες κατηγορίες και από τις δύο πλευρές αναφέρει το πρακτορείο σε δημοσίευμά του

Τον… γύρο του κόσμου κάνει ή σφοδρή σύγκρουση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του μπροστά στις τηλεοιπτικές κάμερες.

Λίγη ώρα μετά τις απαντήσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ στις δηλώσεις Τσαβούσογλου, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δημοσίευσε τηλεγράφημα με τίτλο: «Ο Ελληνας ΥΠΕΞ συγκρούστηκε με τον Τούρκο ομόλογό του σε συνέντευξη Τύπου».

Η συνάντηση των δύο ανδρών ξεκίνησε με ελπίδες για βελτιωμένες σχέσεις, αλλά γρήγορα κατέληξε σε οξείες κατηγορίες και από τις δύο πλευρές σημείωσε μεταξύ άλλων το Reuters.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του Reuters για τη συνέντευξη Τύπου Δένδια-Τσαβούσογλου

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συγκρούστηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, η οποία ξεκίνησε με ελπίδες για βελτιωμένες σχέσεις, αλλά γρήγορα κατέληξε σε οξείες κατηγορίες και από τις δύο πλευρές.

Επιδιώκοντας να χαλαρώσει τους μήνες εντάσεων λόγω εδαφικών διαφορών στη Μεσόγειο, ο Δένδιας εξέφρασε την υποστήριξή του στην προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είπε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις για τυχόν παραβιάσεις της κυριαρχίας της Ελλάδας.

Δημοφιλέστερα

To Top