Αυτοκίνητο

Στα σκαριά η συλλεκτική Porsche 911 Sport Classic

Η γερμανική φίρμα αναμένεται να εμπλουτίσει τη γκάμα της νέας 911, με την έκδοση Sport Classic.

Μάλιστα, έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του το μοντέλο δοκιμών, που αλλού στην θρυλική «Πράσινη Κόλαση» του Νίρμπουργκρινγκ, με τους μηχανικούς της εταιρείας να προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές σε σημαντικούς τομείς, όπως την λειτουργία ανάρτησης και φρένων.

 

Η εμφάνιση του συγκεκριμένου πρωτότυπου διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά στοιχεία, όπως τη διπλή οροφή «double bubble», την αεροτομή τύπου ducktail, το εμπρός σπόιλερ με τους τεράστιους αεραγωγούς, την εντυπωσιακή πίσω ποδιά σχεδιασμού SportDesign και τις ζάντες με το κεντρικό μπουλόνι.


 

Μιλώντας πάντα θεωρητικά, εάν βγουν αληθινές οι φήμες ότι πρόκειται για την έκδοση Sport Classic, τότε θα πρέπει να περιμένουμε και ένα σαφώς πιο πλούσιο και exclusive εσωτερικό, κάτι που χαρακτήριζε και την τελευταία χρονικά έκδοση που έκανε την εμφάνισή της το 2009. Να αναφέρουμε επίσης ότι είχε παραχθεί σε μόλις 250 κομμάτια, κάνοντάς την αυτομάτως συλλεκτική, με την τιμή της να αγγίζει τότε τις 170.000 ευρώ.

 

Επιπλέον, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε επισήμως ότι πρόκειται για την έκδοση Sport Classic, δεν έχουμε πληροφορίες και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Η τελευταία έκδοση της που βασιζόταν στη γενιά 997, διέθετε μία αναβαθμισμένη εκδοχή του flat-six κινητήρα των 3,8 λίτρων με την ισχύ να φτάνει τους 408 ίππους. Εδώ πολύ πιθανό να τοποθετηθεί ο επίπεδος twin-turbo τρίλιτρος των 450 ίππων και 530 Nm ροπής της υπάρχουσας Carrera S.

Δημοφιλέστερα

To Top