Οικονομία

Το καρμπόν του διαγωνισμού, ο Τζον και ο Τέλης της Τράπεζας Πειραιώς και ο μάνατζερ Φώτης της Intralot

-Χαίρετε! Ορισμένα καλά σημάδια για την πανδημία έχουν αρχίσει να διαφαίνονται, ειδικά στην Αθήνα, αλλά ο εκνευρισμός του Μ.Μ. είναι διάχυτος με τις δηλώσεις υπουργών με «μαντείες ημερομηνιών» περί του ανοίγματος της αγοράς και γι’ αυτό και τους το έκοψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αν και όλοι κατανοούν ότι υπάρχει τρομακτική πίεση από τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες της εστίασης να τελειώνουμε.

Τα self test, πάντως, «δουλεύουν» στην κοινωνία και στο Μ.Μ. σκέφτονται να το συνεχίσουν για αρκετό διάστημα ακόμα, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να ενδιαφέρονται κι άλλοι μεγάλοι διεθνείς προμηθευτές. Αυτή η εξέλιξη θα δείτε ότι θα πετάξει έξω τους πιο μικρούς και περιθωριακούς παίκτες που ενεργούν ως μεσάζοντες.

-Οι συμπτώσεις στη ζωή, όπως άλλωστε και τα θαύματα, είναι απαραίτητα. Τώρα, στην περίπτωση του διαγωνισμού για την απόκτηση με leasing από τον ΟΣΥ 293 μεταχειρισμένων λεωφορείων για 3+1 έτη, δεν ξέρω τι ακριβώς από τα δυο συνέβη. Σίγουρα, πάντως, λόγω μιας σπάνιας έως εξωφρενικής σύμπτωσης, έγινε το θαύμα της… εθνικής συμφιλίωσης και τρεις ανταγωνιστές μοιράστηκαν μια δουλειά. Στον διαγωνισμό κατέβηκαν η ΕΘΝΙΚΗ LEASING, η ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ και η MED BUS AND TRUCK, συμφερόντων Παπαδάκη. Στον διαγωνισμό επικράτησε η Εθνική η οποία και προσέφερε τη μεγαλύτερη έκπτωση, αλλά δεν μπορούσε να παραδώσει το σύνολο των οχημάτων.

 
-Η ακραία σύμπτωση ήταν ότι Σαρακάκης και ΜΕD είχαν ακριβώς τις ίδιες προσφορές. Πανομοιότυπες στο σύνολό τους. Οπότε η Επιτροπή αποφάσισε να τραβήξει κλήρο και η σκυτάλη πέρασε στη Σαρακάκης. Και αυτή όμως ήταν σε θέση να παραδώσει μέρος της παραγγελίας, οπότε υποχρεωτικά η σκυτάλη πέρασε και στη ΜΕD-Παπαδάκης και αισίως οι τρεις προμηθεύουν τα 293. Η στήλη το θεωρεί μάλλον απίθανο το ίδιο μοντέλο μπορεί να επαναληφθεί και στον διαγωνισμό που επίκειται για την αγορά 1.300 λεωφορείων. Άλλωστε, η συγκεκριμένη προμήθεια θα προσελκύσει σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερόμενων, μεταξύ των οποίων και τον όμιλο Κοπελούζου με Κινέζους συνεταίρους.

-Αύριο Παρασκευή -εκτός απροόπτου- θα συνεδριάσει το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς για να εγκρίνει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου, οπότε και θα διαλυθούν οι οποίες ασάφειες και θολά σημεία της διαδικασίας. Πηγές της Πειραιώς απέδιδαν τα ζητήματα που προέκυψαν στην ταχύτητα με την οποία διεκπεραιώνεται η διαδικασία της αύξησης. Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για κατεύθυνση που υπάρχει (και πρέπει να επικυρωθεί από το αυριανό ΔΣ) ως παλαιοί μέτοχοι να θεωρηθούν όσοι είναι στο μετοχολόγιο την προηγουμένη ημέρα από αυτήν που θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών.

Δημοφιλέστερα

To Top