Πολιτική

Ανδρουλάκης για Μέση Ανατολή: Η αναζωπύρωση της βίας είναι ανησυχητική εξέλιξη

«H χθεσινή επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες και τα σκληρά αντίποινα των Ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων με νεκρούς αμάχους και παιδιά προκαλούν αποτροπιασμό», τονίζει με ανάρτησή του στα social media ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ

Τα όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες στη Λωρίδα της Γάζας με την ένταση να κλιμακώνεται σχολίασε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως τονίζει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η αναζωπύρωση της βίας στην Μ. Ανατολή είναι μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη. Οι εκδιώξεις Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ άνοιξαν έναν νέο κύκλο αίματος».

Συνεχίζει λέγοντας πως «η χθεσινή επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες και τα σκληρά αντίποινα των Ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων με νεκρούς αμάχους και παιδιά προκαλούν αποτροπιασμό. Δυστυχώς, οι συμφωνίες του Αβραάμ από μόνες τους φαίνεται ότι δεν συνέβαλαν όσο ελπίζαμε για την ειρήνευση στην περιοχή».

Ο ευρωβουλευτής καταλήγει στην ανάρτηση του σημειώνοντας πως πρέπει Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσουν μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση στη βάση των δύο κρατών. «Αυτή είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει χωρίς δισταγμό η διεθνής κοινότητα, καθώς είναι η μόνη που συμβάλλει στην ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών», υπογραμμίζει.

Δημοφιλέστερα

To Top