Διεθνή

Ανησυχητικές εκτιμήσεις ειδικών στη Βρετανία: Πάνω από 100.000 θάνατοι ως τον επόμενο χρόνο

Η ομάδα λοιμωξιολόγων της Ντάουνινγκ Στριτ κρούει τον κώδωνα για τη νέα χαλάρωση μέτρων που έχει ανακοινώσει ο Μπόρις Τζόνσον – Εκφράζεται ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων στη Βρετανία

Αναστροφή πορείας φαίνεται να παρατηρείται στις εκτιμήσεις των ειδικών για την εξέλιξη της πανδημίας.

Το τελευταίο διάστημα επικρατούσε κλίμα αισιοδοξίας στη Γηραιά Αλβιόνα, με το ιικό φορτίο να έχει πέσει σημαντικό, τους εμβολιασμούς να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και τα τρία τέταρτα να έχουν εμβολιαστεί.

Σε αυτό το κλίμα αναθάρρησης, ορισμένες προβλέψεις κάνουν λόγο για τέλος της πανδημίας ακόμη και τον Αύγουστο.

Ωστόσο, απαισιόδοξη πρόβλεψη από ομάδα τπου βρετανικού υπουργείου Υγείας, μιλούν για σφοδρό τρίτο κύμα πανδημία και για ανάφλεξη του ιού το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, αναφέρεται στις δυσοίωνες εκτιμήσεις ότι άλλοι 100.000 θα πεθάνουν μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 στη Βρετανία.

Στο μεταξύ, άλλοι 20 θάνατοι καταγράφηκαν στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο, ενώ οι μολύνσεις έφτσαν στις 2,474.

Σε σχέση με την προηγούμενη Τρίτη, τα κρούσματα κορωνοϊού ανέβηκαν κατά ένα τέταρτο.

Η ομάδα λοιμωξιολώγων του βρετανικού υπουργειου Υγείας έκρουσε τον κώδωνα για τη νέα χαλάρωση των μέτρων, τονίζοντας ότι μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των μολύνσεων και εισαγωγών.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη νέα φάση της άρσης περιορισμών που προανήγγειλε ο Μπόρις Τζόνσον, σε συνδυασμό με την καλή πορεία του κορωνοϊού.

Ωστόσο, και η διασπορά της ινδικής μετάλλαξης με την χαλάρωση των μετακινήσεων αεροπορικών ανέβάζουν τον δείκτη αγωνίας.

Δημοφιλέστερα

To Top