Οικονομία

Ελληνικά Πετρέλαια: Σχέδιο δομικού μετασχηματισμού και μετατροπής σε holding

Από τη γενική συνέλευση θα διορίζεται το ΔΣ – Σήμερα παρουσιάζεται το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα – Το μεσημέρι οι επίσημες ανακοινώσεις από τη διοίκηση

Tο σχέδιο εταιρικού μετασχηματισμού του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα η διοίκηση της εταιρείας.

Στο νέο ενεργειακό περιβάλλον που διαμορφώνει η ευρωπαϊκή συνθήκη για το green deal και οι νέοι πιο φιλόδοξοι στόχοι για την πολιτική μείωσης των εκπομπών ρύπων, τα ΕΛΠΕ απαντούν με ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που θα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και τις ανάγκες τις νέας εποχής.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου τις λεπτομέρειες του σχεδίου μετεξέλιξης, ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε χθες από το Σωματείο Εργαζομένων, προβλέπεται η δημιουργία μιας νέας εταιρείας συμμετοχών. Κάτω από την ομπρέλα της holding εταιρείας που θα έχει την ίδια μετοχική σύνθεση, θα «κουμπώσουν» με ξεχωριστές θυγατρικές, οι δραστηριότητες στα πετρελαιοειδή (διύλιση, πρατήρια), τα έργα των ΑΠΕ για τα οποία ο στόχος είναι τα 600 MW εγκατεστημένης ισχύς και ο διπλασιασμός τα επόμενα χρόνια, ο τομέας του ηλεκτρισμού, πιθανώς η ηλεκτροκίνηση αλλά και οι υδρογονάνθρακες.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top