Οικονομία

Επενδυτική έκρηξη βλέπουν τώρα επιχειρηματίες και funds

100 δισ. υπολογίζεται πως θα πέσουν στην αγορά στην πενταετία από την Ε.Ε. (Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ

Με καύσιμα τα κεφάλαια από την Ε.Ε. (Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ), που συνολικά θα ξεπεράσουν τα 70 δισ. ευρώ, αλλά και πολλά ιδιωτικά που θα τα συνοδεύσουν ανεβάζοντας τη δύναμη πυρός σε πάνω από 100 δισ. σε βάθος πενταετίας, η χώρα είναι έτοιμη για ένα επενδυτικό boom και έναν νέο ενάρετο κύκλο που μπορεί να κρατήσει τουλάχιστον ως το τέλος της δεκαετίας.

Η προσδοκία αυτή εκφράστηκε πλέον ως πεποίθηση από σειρά εκπροσώπων του επιχειρείν και των επενδύσεων, τους ανθρώπους που κάνουν τις δουλειές, που σχεδιάζουν τις μπίζνες της επόμενης μέρας και έχουν εικόνα για το τι θα συμβεί, και οι οποίοι κατέθεσαν την άποψή τους στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ανακοινώνοντας τα πλάνα τους για τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στα έξι χρόνια του φόρουμ που εκφράστηκε με τόση σαφήνεια η αισιοδοξία των ανθρώπων της αγοράς, οι οποίοι είθισται να τηρούν επιφυλακτική στάση.

Αυτή τη φορά οι προσδοκίες είναι μεγάλες σε πολλούς κλάδους, καθώς στηρίζονται στην πεποίθηση ότι η οικονομία έχει τα μέσα και τη μοναδική ευκαιρία να προχωρήσει σε έναν μεγάλο μετασχηματισμό δίδοντας περισσότερο χώρο στη βιομηχανία, στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και την τεχνολογία – τομείς που ήδη ξεχωρίζουν στον επικείμενο κύκλο των μεγάλων επενδύσεων που είτε σχεδιάζουν, είτε είναι έτοιμοι να ενεργοποιήσουν παλαιοί και νέοι παίκτες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top