Αθλητισμός

Ευρωβόλεϊ γυναικών: Την Πέμπτη η κλήρωση της Εθνικής

Το βράδυ της Πέμπτης 20 Μαΐου (21:00) στο δημαρχείο Βελιγραδίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάση του Ευρωβόλεϊ 2021 με τη συμμετοχή και της εθνικής μας ομάδας

Η τελική φάση θα διεξαχθεί το διάστημα 18 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου 2021 και είναι Βαλκανική υπόθεση καθώς θα φιλοξενηθεί σε Σερβία (εκεί θα γίνει και η τελική φάση), Βουλγαρία, Κροατία, Ρουμανία. με την Ελλάδα να συμμετέχει για για 6η φορά.

Αναλυτικά οι 24 χώρες για το Ευρωπαϊκό γυναικών:
Διοργανώτριες χώρες: Σερβία, Βουλγαρία, Κροατία, Ρουμανία.

Από την οκτάδα του 2019 απευθείας: Τουρκία, Ιταλία, Πολωνία, Ολλανδία, Γερμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Αζερμπαϊτζάν.

Μέσω των προκριματικών προκρίθηκαν οι: Ελλάδα, Λευκορωσία, Σουηδία, Σλοβακία, Γαλλία, Τσεχία, Ελβετία, Ουκρανία, Ισπανία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Βοσνία.

Όσον αφορά την εθνική ανδρών η αντίστοιχη κλήρωση για την τελική φάση (1-19 Σεπτεμβρίου 2021) θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου στο Ελσίνκι με την Ελλάδα να συμμετέχει για 16η φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι 24 χώρες για το Ευρωπαϊκό ανδρών:
Διοργανώτριες χώρες: Πολωνία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία.

Από την οκτάδα του 2019: Σερβία, Σλοβενία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Ουκρανία, Γερμανία, Βέλγιο.

Από τα προκριματικά: Ελλάδα, Ολλανδία, Βουλγαρία, Τουρκία, Λετονία, Σλοβακία, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Βόρεια Μακεδονία, Λευκορωσία, Ισπανία, Κροατία.

Εκπροσωπήσεις και στις δύο διοργανώσεις θα έχουν Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Κροατία, Ιταλία, Πολωνία, Ολλανδία, Ρωσία, Βέλγιο, Λευκορωσία, Σλοβακία, Γαλλία, Τσεχία, Ουκρανία, Ισπανία, Τουρκία και Φινλανδία.

Δημοφιλέστερα

To Top