Διεθνή

Γερμανία – Δημοσκόπηση: «Mάχη» στήθος με στήθος για την πρώτη θέση Χριστιανική Ένωση και Πράσινοι

Δημοσκόπηση δείχνει ότι τα δύο κόμματα κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά – Αποδυναμωμένοι οι Σοσιαλδημοκράτες 

Λιγότερο από πέντε μήνες απομένουν μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η Χριστιανική Ένωση (CDU-CSU) και οι Πράσινοι (Die Gruenen) δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild», η Χριστιανική Ένωση (CDU- CSU) – το κόμμα της Μέρκελ, Χριστιανοδημοκράτες και οι Bαυαροί εταίροι τους, Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) καταλαμβάνουν τη πρώτη θέση με ποσοστό 25%.

Σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι Πράσινοι (Die Gruenen), με επικεφαλής το ανερχόμενο αστέρι του κόμματος, Αναλένα Μπέρμποκ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες με επικεφαλής για την Καγκελαρία τον υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, έρχονται στην τρίτη θέση με ποσοστό 16%.

Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία «ΑfD» αποσπά ποσοστό 12% , οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) 11% και η Αριστερά- το κόμμα «Die Linke»- 7%.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, θα μπορούσαν να προκύψουν τρεις κυβερνητικοί συνασπισμοί στη Γερμανία μετά το πέρας των εκλογών του Σεπτεμβρίου, όπως επισημαίνει η εφημερίδα.

1. Ένας «μαυρο-πράσινος» συνασπισμός της Χριστιανικής Ένωσης (CDU / CSU) και των Πρασίνων (ποσοστό 49%) που θα είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

2. Ένας συνασπισμός των Πρασίνων, των Σοσιαλδημοκρατών και των Ελεύθερων Δημοκρατών (με ποσοστό 51%) .

3. Ένας συνασπισμός που αποτελείται από την Χριστιανική Ένωση (CDU / CSU), τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (52%).

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η έρευνα του ινστιτούτου INSA διεξήχθη σε δείγμα 1.350 ατόμων, από 10 έως 14 Μαΐου 2021 (μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου).

Δημοφιλέστερα

To Top