Οικονομία

Γεωργιάδης: Μέσα σε 4 εβδομάδες από την αίτηση η καταβολή της επιδότησης στην εστίαση

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 7.000 αιτήσεις για την επιδότηση στην εστίας και έχουν εκκαθαριστεί οι πρώτες 400 – Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι οι εσωτερικοί χώροι θα ανοίξουν όταν εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού με έστω μία δόση 

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η εκκαθάριση των αιτήσεων για την επιδότηση στην εστίαση, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Ήδη, έχουν υποβληθεί 7.000 αιτήσεις, ενώ έχουν εκκαθαριστεί οι πρώτες 400 και οι υπόλοιπες θα εκκαθαριστούν στις επόμενες μία με δύο ημέρες.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε στο OPEΝ ότι «έχουμε δουλέψει πάρα πολύ πριν ανοίξουμε την πλατφόρμα. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στον κόσμο τα χρήματά του. Όλες οι επιχειρήσεις εστιάσεως που έχουν μείωση τζίρου 30% το 2020 σε σχέση με το 2019 μπορούν να μπουν τώρα στο www.ependyseis.gr με τον λογιστή τους, να κάνουν υποβολή των συγκεκριμένων στοιχείων της επιχειρήσεως και θα λάβουν τα χρήματά τους, τα οποία είναι επιδότηση και όχι επιστρεπτέα».

Στις 400 από τις 7.000 αιτήσεις που έχουν ήδη εγκριθεί, έχει δοθεί και ημερομηνία για το πότε θα γίνει η καταβολή των χρημάτων. «Οι υπόλοιπες θα έχουν εκκαθαριστεί μέσα στις επόμενες μία με δύο μέρες. Από τη στιγμή υποβολής της αίτησης θα μπορεί κάποιος να παίρνει τα χρήματά του εντός 4 εβδομάδων» σημείωσε.

Για την επιδότηση σε γυμναστήρια-παιδότοπους επανέλαβε ότι «28 με 30 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους». Όπως εξήγησε, το ποσό είναι επιδότηση και δικαίωμα υπαγωγής έχουν όλοι αυτόματα. «Όσοι έχουν έναν εργαζόμενο θα λάβουν 4.000 ευρώ και όσοι έχουν από 9 και πάνω εργαζόμενους, 17.000 ευρώ. Στο ενδιάμεσο υπάρχουν και ορισμένες κατηγορίες με τα ποσά να αυξάνονται κλιμακωτά», πρόσθεσε.

Για γάμους και βαπτίσεις

Για τον αριθμό προσκεκλημένων σε γάμους- βαφτίσεις, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα θέσει εκ νέου στην επιτροπή το θέμα του ορίου των 100 ατόμων. «Προσωπικά είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι δεν χρειάζεται το όριο των 100 ατόμων για τους γάμους και τις βαφτίσεις. Σήμερα ένα εστιατόριο με τα τραπέζια των 6 και τις αποστάσεις που προβλέπουμε μπορεί να έχει 100, 200, 300 πελάτες. Είναι παράλογο να μπορεί το εστιατόριο και να μην μπορεί ένα κτήμα που κατά τεκμήριο ο χώρος του είναι πολύ μεγαλύτερος και εκεί θα μπορούσαμε να αυξήσουμε και την απόσταση μεταξύ των τραπεζιών. Το είχαμε συζητήσει την περασμένη εβδομάδα. Δεν έγινε δεκτό από την υγειονομική Επιτροπή. Θα το ξαναδούμε και αυτήν την εβδομάδα και πιστεύω θα τους πείσουμε» ανέφερε

Όσον αφορά στο άνοιγμα των εσωτερικών χώρων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα ανοίξουν «όταν το 50% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί έστω με τη μία δόση», εκτιμώντας πως «αυτό δεν είναι πολύ μακριά από σήμερα», ενώ για τη μουσική είπε: «Φαντάζομαι ότι και η μουσική θα έρθει περίπου την ίδια περίοδο. Όταν θα είναι το 50% του πληθυσμού εμβολιασμένο, έστω με τη μία δόση, θα έχουμε πλησιάσει πολύ πια τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbfb2lhtf8tl-st)

Διαφημιστικό μήνυμα της ΓΣΕΒΕΕ για τον εμβολιασμό

Τέλος ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία της ΓΣΕΒΕΕ να φτιάξει σποτ υπέρ του εμβολιασμού, το οποίο έχει παίξει σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα:

«Θέλω ως υπουργός να συγχαρώ δημοσίως τη ΓΣΕΒΕΕ, τον κύριο Καββαθά και όλους τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία να φτιάξουν ακόμα και σποτ υπέρ του εμβολιασμού, το οποίο έχει παίξει σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα. Δείχνει το βαθμό της υπευθυνότητας των ανθρώπων αυτών και ότι έχουν καταλάβει και οι ίδιοι πως το κλειδί για να γυρίσει η οικονομία, να ανοίξουμε τους εσωτερικούς χώρους, να ανοίξουμε τους υπαίθριους, να παίξει η μουσική και να τελειώσουν όλα, είναι ο εμβολιασμός. Σε αυτό η ΓΣΕΒΕΕ έπαιξε έναν πολύ υπεύθυνο ρόλο και τους ευχαριστώ» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Δημοφιλέστερα

To Top