Οικονομία

«Καμπανάκι» από Fed: Κίνδυνος για «φούσκα» στις αγορές

Τι αναφέρει η επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικής Σταθερότητας του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Λίελ Μπρέιναρντ

Η αυξανόμενη διάθεση για την ανάληψη επενδυτικού κίνδυνου στις αγορές αυξάνει τις αποτιμήσεις και καθιστά ευάλωτο το χρηματοοικονομικό σύστημα των ΗΠΑ, σημείωσε η Federal Reserve στην εξαμηνιαία έκθεσή της.

«Τα ευάλωτα σημεία που σχετίζονται με την αυξημένη όρεξη για την ανάληψη κινδύνου αυξάνονται», ανέφερε η επικεφαλής της Eπιτροπής Oικονομικής Sταθερότητας του Διοικητικού Συμβουλίου Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Λίελ Μπρέιναρντ. «Ο συνδυασμός ‘’απαιτητικών’’ αποτιμήσεων με πολύ υψηλά επίπεδα εταιρικού χρέους χρειάζεται προσοχή καθώς δίνει τη δυνατότητα να ενισχυθούν οι επιπτώσεις επανατιμολόγησης».

Σε αυτό το κλίμα, οι τιμές μπορεί να είναι ευάλωτες σε «σημαντικές μειώσεις» σε περίπτωση ικανοποίησης της διάθεσης των επενδυτών, σημειώνεται στην έκθεση της Fed.

Η Μπρέιναρντ και η έκθεση αναφέρονται μάλιστα και στις απώλειες που είχαν τράπεζες λόγω των συναλλαγών με την Archegos Capital Management, με τον κεντρικό τραπεζίτη να κάνει λόγο για: «περισσότερο λεπτομερείς, υψηλής συχνότητας γνωστοποιήσεις.»

«Η υπόθεση της Archegos δείχνει την περιορισμένη ορατότητα στα ανοίγματα των hedge fund και υπενθυμίζει ότι τα διαθέσιμα μέτρα μόχλευσης των hedge fund ενδέχεται να ενέχουν σημαντικούς κινδύνους».

Ολόκληρο το άρθρο στο www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top