Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχουν εισπράξει ακόμα τα ενοίκια Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021

Τι επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή 

Το πρόβλημα των ανείσπρακτων μισθωμάτων Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που εξακολουθούν να περιμένουν από το κράτος την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων από το κράτος φέρνει στη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής.

Σε ερώτηση που υπογράφουν οι Ανδρέας Πουλάς, Κώστας Σκανδαλίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Μουλκιώτης, Γιώργος Αρβανιτίδης και Μιχάλης Κατρίνης επισημαίνεται πως «Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κου Χρήστου Σταικούρα, επισπεύδεται η διαδικασία των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα «κουρεμένα» ή μηδενικά ενοίκια του Απριλίου. Η αποζημίωση θα γίνει με προκαταβολή όπως και τον Μάρτιο, βάσει των στοιχείων που υπάρχουν στην πλατφόρμα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να υποβάλουν τις δηλώσεις COVID. Μάλιστα, όσοι δεν υποβάλουν δήλωση, ακόμα και αν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης, θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό στο ελληνικό Δημόσιο. Οι σχετικές πληρωμές υπολογίζονται στα τέλη Μαΐου» ενώ εξηγείται ότι «μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχουν εισπράξει ακόμα τα ενοίκια Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021.

Η απάντηση της Α.Α.Δ.Ε. σε σχετικά υποβληθέντα ερωτήματα ενδιαφερομένων είναι η ακόλουθη:

«Η διαδικασία πίστωσης χρημάτων δηλώσεων COVID εξελίσσεται σταδιακά. Στην περίπτωση που η δήλωση απορριφθεί, θα λάβετε μήνυμα από την υπηρεσία μας, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας. Θα πρέπει να ελέγχετε τον ΙΒΑΝ που έχετε δηλώσει προκειμένου να δείτε τις πιστώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.»».

Υπο αυτά τα δεδομένα ρωτούν:

«Πότε θα καταβληθούν τα ενοίκια Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021 στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα; Γιατί δημιουργούνται δικαιούχοι ιδιοκτήτες δύο ταχυτήτων με κάποιους να μην έχουν εισπράξει καθόλου ενοίκια ενώ άλλοι, όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο, θα εισπράξουν στα τέλη Μαΐου και το ενοίκιο Απριλίου;»

Δημοφιλέστερα

To Top