Διεθνή

Λευκός Οίκος: Την παραίτησή της σχεδιάζει η Τζεν Ψάκι

H εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου αποκάλυψε πως θα δώσει τη θέση της σε άλλον μέσα στον επόμενο χρόνο

Την παραίτησή της από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου σχεδιάζει η ομογενής Τζεν Ψάκι, μέσα στον επόμενο χρόνο, όπως αποκάλυψε πριν από λίγες ώρες.

«Νομίζω ότι θα έρθει η ώρα για κάποιον άλλον να πάρει τη θέση σε ένα χρόνο από τώρα», δήλωσε η 41χρονη εκπρόσωπος του Μπάιντεν σε συνέντευξή της στον πρώην σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, Ντέιβιντ Άξελροντ.

Η Τζεν Ψάκι, γεννημένη στο Κονέκτικαν των ΗΠΑ, κατάγγεται από την Μεσσηνία, από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκη και εκτός από ελληνικές, έχει και ιρλανδικές και πολωνικές ρίζες.

Στο ντεμπούτο της η Τζεν Ψάκι έδωσε έναν αέρα από τις… παλιές καλές ημέρες, όταν και οι εκπρόσωποι Τύπου δεν στοχοποιούσαν τους δημοσιογράφους.

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου έχει εργαστεί στο παρελθόν ως διευθυντής επικοινωνιών του Λευκού Οίκου και εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, καθιστώντας την έναν από τους πιο έμπειρους ανθρώπους που ανέλαβαν αυτή τη θέση.

Διαχρονικά, η 41χρονη απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του Ομπάμα, ενώ τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για τις γνώσεις, την εμπειρίαετοιμότητα και την ψυχραιμία της, όταν της έθεταν δύσκολες ερωτήσεις, τόσο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και στον Λευκό Οίκο.

Πέρα από τη δραστηριότητά της στον χώρο της πολιτικής, η Ψάκι εργάστηκε στο παρελθόν και ως αναλύτρια για το CNN.

Είναι παντρεμένη εδώ και 10 χρόνια με τον Γκρέγκορι Μέτσερ, οικονομικό υποδιευθυντή της Επιτροπής για την προεκλογική Εκστρατεία υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για το Κογκρέσο, και έχουν μαζί δύο παιδιά.

Δημοφιλέστερα

To Top