Διεθνή

Μέγκαν και Χάρι στο πλευρό Μπάιντεν: Ζητούν άρση στις πατέντες των εμβολίων – Πού έστειλαν επιστολές

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ζητούν την άρση στις πατέντες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού σε ανοικτή επιστολή τους προς Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Jonson & Jonson και Norovax

Υπέρ της άρσης στις πατέντες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού τάχθηκαν οι «αντάρτες των βρετανικών ανακτόρων», πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, προκειμένου να ενισχύσουν τις φτωχές χώρες.

Στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, το ζεύγος Σάσεξ έστειλε ανοικτή επιστολή στους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson και Norovax θέτοντας το θέμα της άρσης στις πατέντες τω ενέσιμων σκευασμάτων κατά της Covid- 19.

Παράλληλα, έκαναν έκκληση για δωρεές προκειμένου να φτάσουν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό στις πιο φτωχές χώρες.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, στόχος είναι οι εταρείες να βοηθήσουν στην παραγωγή εμβολίου κατά του κορωνοϊού ώστε να διασφαλιστεί η δίκαιη πρόσβαση όλων στα ενέσιμα σκευάσματα.

«Κάθε πιθανό μέτρο για την αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένων της προσωρινής αναστολής της πνευματικής ιδιοκτησίας και της έκτακτης παγκόσμιας συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την ευρύτερη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας»…«Καλούμε τον καθένα από εσάς να τερματίσετε την αντίθεσή σας σε αυτά τα μέτρα και να συνεργαστείτε με την παγκόσμια κοινότητα για την επίτευξη καθολικής πρόσβασης», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή τους.

Για τα γενέθλια του γιου τους Άρτσι, που έγινε χθες δύο ετών, το ζεύγος Σάσεξ έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«Όχι δώρα, δώστε 5 δολάρια στο «Ίδρυμα Εμβολιασμού Τρίτου Κόσμου».

Χάρι και Μέγκαν δημοσίευσαν τη φωτογραφία του γιου τους στην ιστοσελίδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού τους «Archewell.»

Ση φωτογραφία, ο γιος τους ποζάρει με την πλάτη στον φακό, σε έναν κήπο, κρατώντας μπαλόνια.

Στο μήνυμά τους ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για το γεγονός ότι στο παρελθόν πολίτες έχουν κάνει δωρεές με αφορμή τα γενέθλια του Άρτσι. Αυτή τη φορά κάνουν έκκληση για δωρεές προκειμένου να φτάσουν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό σε αυτούς που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Μάλιστα το ζεύγος δεσμεύτηκε ότι θα βάλει άλλα τόσα χρήματα όσα θα συγκεντρωθούν από τις δωρεές.

Δημοφιλέστερα

To Top