Διεθνή

Μεσανατολικό: «Προστατεύστε τους αμάχους και κυρίως τα παιδιά» ζητούν οι ΗΠΑ από Ισραήλ και Παλαιστίνιους

Η Ουάσινγκτον συνεχίζει να ανησυχεί για την κλιμακούμενη βία στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Κάλεσε τη Χαμάς και τις άλλες ομάδες στη Γάζα να τερματίσουν τις επιθέσεις πυραύλων 

Προτροπή για προστασία των αμάχων και κυρίως των παιδιών απηύθυνε ο επικεφαλής του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ Άντονι Μπλίνκεν προς Ισραήλ και Παλαιστίνιους, σημειώνοντας ότι το Τελ Αβίβ έχει ένα επιπλέον βάρος να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό.

Σύμφωνα με τον Άντονι Μπλίνκεν, οι ΗΠΑ «ανησυχούν πολύ» για την κλιμακούμενη βία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ενώ θα συνεχίσουν να διεξάγουν εντατική διλαματία. Επίσης, κάλεσε τη Χαμάς και άλλες ομάδες να σταματήσουν τις επιθέσεις με ρουκέτες.

Οι ΗΠΑ, σημείωσε ο Μπλίνκεν, εργάζονται «εντατικά» στο παρασκήνιο για τον τερματισμό της βίας. Επίσης, εξέφρασε ανησυχία για τον κίνδυνο στον οποίο έχουν τεθεί δημοσιογράφοι και υγειονομικοί.

«Θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε εντατική διπλωματία για να τερματίσουμε αυτόν τον κύκλο βίας και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε υποστήριξη, εάν τα μέρη επιδιώξουν εκεχειρία» τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Κοπεγχάγη.

Δημοφιλέστερα

To Top