Αθλητισμός

Μπερτομέου: «Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα επιστρέψουν στην κορυφή, θέλουμε το Final 4 στην Αθήνα»!

Ο Τζόρντι Μπερτομέου αναφέρθηκε στην παρουσία των ελληνικών ομάδων στην EuroLeague, την κίνηση των «επτά», τον Προμηθέα Πάτρας και την πιθανότητα διεξαγωγής ενός Final 4 στην Αθήνα

Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε συνέντευξη στη NOVA όπου αναφέρθηκε, αρχικώς στον Προμηθέα Πατρών και την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο EuroCup: «Όσον αφορά την Ελλάδα, έχουμε μια απευθείας εκπροσώπηση από τον Προμηθέα Πάτρας που πιστεύω ότι θα είναι μαζί μας και την επόμενη σεζόν, έχει σημαντική προοπτική ανάπτυξης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και κατηγορηματικά τους θέλουμε να συνεχίσουν στο EuroCup. Δεν υπάρχει άλλο, παρόμοιο πρότζεκτ στην Ελλάδα με αυτό του Προμηθέα».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbqrhd6u75ox-sf)

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των επτά ομάδων, μεταξύ αυτών ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να διεκδικήσουν ρόλο στο κέντρο αποφάσεων: «Πρώτον, δεν λάβαμε καμία επιστολή από τη συμφωνία των επτά ομάδων γιατί κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Είναι αλήθεια πως η πανδημία προκάλεσε οικονομικές ζημιές σε όλες τις ομάδες. Είναι λογικό να ανησυχούν και να συζητάμε με τις ομάδες, είτε απευθείας, είτε τηλεφωνικά, γιατί δεν συμμετέχουν απλώς στην εταιρεία της EL, αλλά είναι μέτοχοί της. Είχαμε συναντήσεις για το πώς θα αντιδράσουμε και θα οργανωθούμε για να βγούμε από την κρίση της πανδημίας και οικονομικά πώς θα ανακάμψουμε. Είμαστε πάνω από το πρόβλημα για να βρούμε λύσεις αλλά στο τέλος, θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις από κοινού. Τα κλαμπ έχουν τον τελευταίο λόγο. Σε προσωπικό επίπεδο, δεν διαπίστωσα ότι ήταν τακτική των ομάδων εναντίον μου. Δεν ένιωσα έτσι. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της διοργάνωσης κατά της πανδημίας…. Δουλεύω για τις ομάδες και δεν έχω να περιμένω κάτι, αν θέλουν να συνεχίσω να δουλεύω για αυτές. Είμαι τυχερός που δουλεύω για τις ομάδες και το μονο που έχουν να κάνουν είναι να αποφασίσουν… Είμαι μαζί τους 20 χρόνια και δεν το αντιμετωπίζω πως έχουν πρόβλημα με το μάνατζμεντ της EuroLeague».

Όσον αφορά τους «αιωνίους», είπε: «Είμαι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα επιστρέψουν στην κορυφή, δεν έχω αμφιβολία». Για την πιθανότητα διεξαγωγής ενός Final 4 στην Ελλάδα, επισήμανε: «Λατρεύουμε την Αθήνα, και η Αθήνα αγαπάει την EuroLeague. Είχαμε μια φανταστική εμπειρία το 2007, θεωρώ πως ξεκάθαρα η Αθήνα πρέπει να αποτελεί προορισμό για το Final 4. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη θέλησή μας να φέρουμε το Final 4 στην Αθήνα».

Πηγή:www.gazzetta.grΔημοφιλέστερα

To Top