Διεθνή

Ουκρανία κατά Ρωσίας: Η Μόσχα δεν έχει αποσύρει στρατιωτικό εξοπλισμό από τα σύνορα δήλωσε ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι το ενδεχόμενο πλήρους κλίμακας ρωσικής επέμβασης έπαψε να ισχύει, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα -Αναμένει ισχυρό μήνυμα προς τη Ρωσία από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο

Παρά τις ανακοινώσεις, η Ρωσία δεν έχει αποσύρει στρατιωτικό εξοπλισμό από την περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι δηλώσεις του έρχονται λίγο μετά την παρέμβαση του Άντονι Μπλίνκεν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι σημαντικός αριθμός ρωσικών δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού παραμένει στα σύνορα με την Ουκρανία, έπειτα από αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία που σήμανε συναγερμό σε δυτικές πρωτεύουσες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, σε ερώτηση για την πιθανότητα πλήρους κλίμακας ρωσικής επέμβασης, απάντησε ότι το ενδεχόμενο προς το παρόν έχει πάψει να ισχύει. Ωστόσο πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα.

Ο Ζελένσκι υπογράμμισε εξάλλου ότι αναμένει να δοθεί ένα «ισχυρό μήνυμα» από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι το Κίεβο δεν αναμένει η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, να οδηγήσει σε ένα Σχέδιο Δράσης για μια Ένταξη (MAP) της Ουκρανίας στον οργανισμό, διότι ορισμένα κράτη μέλη ανησυχούν ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει τη Ρωσία.

«Όσον αφορά τα εμπόδια, δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες χώρες μεταξύ των συμμάχων που οδηγούνται από τη λογική να μην προκαλέσουν τη Ρωσία και πιστεύουν ότι το να καθόμαστε και να μην κάνουμε τίποτα είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατάμε τη Ρωσία ήρεμη», δήλωσε ο Ντμίτρο Κούλεμπα στο κανάλι Ukraine 24.

Δημοφιλέστερα

To Top