Οικονομία

«Εστία – Κίνημα Ιδιοκτητών Ακινήτων»: Με την ίδρυση σωματείου «απαντούν» οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην αφαίμαξη της περιουσίας τους

Δείτε την ιδρυτική διακήρυξη

Με την ίδρυση σωματείου επιχειρούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να απαντήσουν στην «αφαίμαξη» που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια. 

Σε σχετική τους ανακοίνωση, αναφέρουν τα ακόλουθα: 

H «ΕΣΤΙΑ – ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» αποτελεί υπό σύσταση σωματείο, το οποίο έχει ως μέλη του ιδιοκτήτες ακινήτων και σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του και εν γένει της ιδιοκτησίας στη χώρα μας. Η πρωτοβουλία για τη σύσταση του σωματείου μας ανήκει σε μια ομάδα πολιτών, οι οποίοι μοιράζονται κοινές αξίες αλλά και ανησυχίες για τη σοβαρή επιβάρυνση που έχει υποστεί η ακίνητη ιδιοκτησία την τελευταία κυρίως δεκαετία. Στόχος της ομάδας είναι να καλύψει το κενό που φαίνεται να προκύπτει ως προς τον τομέα αυτόν στην κοινωνία των πολιτών. Απαλλαγμένοι από κομματικές δεσμεύσεις και έτερα προσωπικά ή άλλα συμφέροντα, οι πρωτεργάτες της κίνησης αυτής αποβλέπουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με χιλιάδες άλλους πολίτες που συμφωνούν στους στόχους και τις αρχές μας. Η μαγιά για το εγχείρημα αυτό προέκυψε από τη σελίδα του Κινήματος Ιδιοκτητών Ακινήτων στο facebook, η οποία γρήγορα απέκτησε περισσότερους από 8.000 φίλους, με τους οποίους έχει αναπτυχθεί ήδη σχέση αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης.

Προς ενημέρωσή σας, σας αποστέλλουμε την Ιδρυτική Διακήρυξη του Σωματείου μας, ευελπιστώντας να δημιουργήσουμε μαζί σας μια καλή βάση ενημέρωσης και ανταλλαγής προβληματισμών, ώστε να ενημερώνεται επαρκέστερα η κοινή γνώμη. Βασικός μας γνώμονας θα είναι πάντα η σοβαρή και ευπρεπής ενημέρωση των ιδιοκτητών, καθώς και η αποτελεσματική προώθηση των συμφερόντων τους, σε συνεργασία με τις κοινωνικές δυνάμεις που αναγνωρίζουν την Ιδιοκτησία ως δομικό στοιχείο της οικονομίας και της κοινωνίας.

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2021

Η προσωρινή Διοίκηση

Ευριδίκη Κιτσικούδη, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης

Κατερίνα Σπίνουλα, Ιδρυτικό μέλος

Ειρήνη Μιχαηλίδου, Ιδρυτικό μέλος

Ζαχαρούλα Σουσουρογιάννη, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης

Η ιδρυτική διακήρυξη αναφέρει τα ακόλουθα:

Οι Έλληνες είμαστε παραδοσιακά συνδεδεμένοι με την ιδιοκτησία. Οι προηγούμενες γενιές επένδυσαν, συχνά με πολύ μόχθο, σε αυτήν και την κληροδότησαν στις επόμενες γενιές. Η ιδιοκτησία δεν αποτελεί μόνον μορφή επένδυσης αλλά και διασφάλισης από κινδύνους που προκύπτουν στη ζωή. Ο σεβασμός απέναντι στην ιδιοκτησία εκ μέρους του κράτους συνιστά χαρακτηριστικό στοιχείο για το επίπεδο του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας σε κάθε προοδευμένη χώρα. Είναι προφανές ότι χωρίς την προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας καμία χώρα δεν μπορεί να προοδεύσει οικονομικά και κοινωνικά. Ωστόσο, την τελευταία κυρίως δεκαετία, η ιδιοκτησία στη χώρα μας δέχθηκε σοβαρά πλήγματα, πρωτίστως λόγω της δριμείας οικονομικής κρίσης που πέρασε. Πέρα από τη δραστική μείωση της αξίας των ακινήτων, προστέθηκαν φορολογικά βάρη, τα οποία οδήγησαν συχνά σε οικονομική αδυναμία του ιδιοκτήτη αλλά και σε απώλεια της περιουσίας του. Επιπλέον, απαράδεκτοι και αναχρονιστικοί περιορισμοί που επιβάλλονται, με διάφορα προσχήματα, σε βάρος των ακινήτων πλήττουν ακόμη περισσότερο την ιδιοκτησία.

Εξαιτίας των αλλεπάλληλων αυτών πληγμάτων στην ακίνητη ιδιοκτησία κατέστη απτό, κυρίως τα τελευταία χρόνια, το ουσιαστικό έλλειμμα στη συλλογική προστασία της με συνέπεια την απόγνωση των ιδιοκτητών απέναντι στα βάρη και τους περιορισμούς που υφίστανται. Προέκυψε έτσι η κοινή προσπάθεια μιας ομάδας ιδιοκτητών ακινήτων, που μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και σκέψεις. Μέσα από τη ζύμωση της σελίδας μας στο facebook αναδείχθηκε η ανάγκη δημιουργίας μιας νέας συλλογικότητας που θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό την προστασία της ιδιοκτησίας και την προώθηση των δίκαιων και εύλογων αιτημάτων των ιδιοκτητών. Το Σωματείο «ΕΣΤΙΑ – ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» έχει συσταθεί από τους ιδιοκτήτες και υπάρχει για αυτούς. Δεσμεύεται να προωθεί τα συμφέροντά τους με διαφάνεια, ευπρέπεια, σοβαρότητα και συνέπεια. Χωρίς να έχει καμία απολύτως σχέση με συγκεκριμένα κόμματα θα αγκαλιάζει και θα συνεργάζεται με εκείνες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που ενστερνίζονται την αξία της ακίνητης ιδιοκτησίας και προωθούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών.

Η ΕΣΤΙΑ – ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ καλεί όλους τους ιδιοκτήτες να συστρατευτούν στη νέα αυτή προσπάθεια, να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του Σωματείου και να προωθήσουν τις κοινές αξίες μας. Σήμερα γίνεται μια νέα αρχή. Η επιτυχία της κρίνεται αποκλειστικά και μόνον από ΕΣΑΣ!

Δημοφιλέστερα

To Top