Οικονομία

Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας: Η Ελλάδα εκταμιεύει κέρδη από ομόλογα ύψους €644,42 εκατ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αναγνωρίζει ότι στην χώρα μας έχουν γίνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις – Επιπλέον, ο EFSF αποφάσισε να μειώσει στο μηδέν το περιθώριο αύξησης επιτοκίων

Την εκταμίευση των κερδών από ελληνικά ομόλογα, ύψους 644,42 εκατ. ευρώ που παρακρατούν οι κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες, ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Eurogroup, βλέποντας ότι στην χώρα μας έχουν γίνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας Covid-19. Η κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει μια σημαντική μεταρρύθμιση στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα (σ.σ. Eurogroup) εξέδωσαν μια θετική αξιολόγηση σχετικά με την ολοκλήρωση των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων της Ελλάδας το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Αυτό άνοιξε το δρόμο για την επόμενη δόση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συνδέονται με αυτές τις δεσμεύσεις», δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος των ESM/ EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Παράλληλα ο EFSF αποφάσισε να μειώσει στο μηδέν το περιθώριο αύξησης επιτοκίων για την Ελλάδα για την περίοδο από 1ης Ιανουαρίου έως 17 Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν για η χώρα το 2018. Η αξία αυτής της πέμπτης διαδοχικής μείωσης ανέρχεται σε 103,3 εκατομμύρια ευρώ και θα επιστραφεί στην Ελλάδα από τον EFSF.

Δημοφιλέστερα

To Top