Διεθνή

Γαλλία: Πέταξαν αλεύρι στον Ζαν-Λυκ Μελανσόν – Δείτε βίντεο

Ο ακροαριστερός πολιτικός δέχθηκε επίθεση με αλεύρι, λίγες ημέρες μετά το χαστούκι στον Εμανουέλ Μακρόν – Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια πορείας κατά της ακροδεξιάς στο Παρίσι

Επίθεση με αλεύρι δέχθηκε ο ηγέτης του ακροαριστερού κόμματος της Γαλλίας, Ζαν – Λυκ Μελανσόν, που μετείχε σε πορεία στο κέντρο του Παρισιού κατά της ακροδεξιάς. Η επίθεση σημειώθηκε πριν σβήσει ο απόηχος από το χαστούκι κατά του Εμανουέλ Μακρόν, αυτήν την εβδομάδα, προκαλώντας σάλο, τόσο στη χώρα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η επίθεση έρχεται μία εβδομάδα πριν τις τοπικές εκλογές και ένα χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, όπου η αρχηγός της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν αναμένεται ότι θα περάσει στον β’ γύρο. «Πρέπει να υπάρξει αφύπνιση που να ανταποκρίνεται στην κατάσταση που βιώνουμε» είχε δηλώσει λίγο πριν ο Μελανσόν, ο οποίος έχει επικρίνει την ακροδεξιά για τις πρακτικές και τις μεθόδους του.

Όλα έγιναν την ώρα που μιλούσε σε δημοσιογράφους, όταν κάποιος του πέταξε αλεύρι. Κανένας δεν έχει συλληφθεί για την επίθεση.


Marche des libertés : Mélenchon reçoit un jet de farine peu avant le départ

Ο άνθρωπος που του επιτέθηκε πάντως αρνείται ότι είναι οπαδός της ακροδεξιάς και διατείνεται ότι στέκεται ενάντια στην πολιτική τάξη.


Défilé contre l'extrême droite: Mélenchon enfariné | AFP Images

Πάντως και στο παρελθόν, Γάλλοι πολιτικοί, όπως ο Νικολά Σαρκοζί και ο Φρανσουά Ολάντ δέχθηκαν επίθεση με αλεύρι, ενώ ο Μακρόν δέχθηκε επίθεση με αυγά τουλάχιστον δύο φορές πριν εκλεγεί πρόεδρος.

Το περιστατικό έρχεται σε μία περίοδο εντάσεων στη Γαλλία, ενώ πολλοί φοβούνται ένα κύμα βίας ενόψει των προεδρικών εκλογών. Ο Μακρόν έλαβε υποστήριξε από το πολιτικό σύστημα όταν τον χαστούκισαν, τόσο από τον Μελανσόν, που είναι και από τους μεγαλύτερους επικριτές του, όσο και από τη Λεπέν.

Δημοφιλέστερα

To Top