Διεθνή

Κύπρος: Συναντήσεις Λουτ με Αναστασιάδη και Τατάρ – Δύσκολο εγχείρημα μία νέα διάσκεψη

Στόχος των επαφών της είναι να διαπιστωθεί αν μπορεί να υπάρξει κοινό έδαφος για τη σύγκληση μιας νέας άτυπης διάσκεψης τύπου 5+1 για το Κυπριακό

Συναντήσεις με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, θα έχει σήμερα η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία έφθασε χθες στην Κύπρο.

Η συνάντηση της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί. Μετά το μεσημέρι η κ. Λουτ θα μεταβεί στα κατεχόμενα για τη συνάντησή της με τον κ. Τατάρ. Νωρίς το πρωί η κ. Λουτ παρακάθισε σε σύσκεψη με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Στόχος των επαφών της είναι να διαπιστωθεί αν μπορεί να υπάρξει κοινό έδαφος για τη σύγκληση μιας νέας άτυπης διάσκεψης τύπου 5+1 για το Κυπριακό.

Η κ. Λουτ σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, δεν θα εισηγηθεί στον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, την πραγματοποίηση μίας νέας άτυπης διάσκεψης εκτός αν δει πως υπάρχει κοινό έδαφος «πάνω στο οποίο να κτίσουμε. Και επί του παρόντος δεν υπάρχει κοινό έδαφος» ανέφερε αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ θα αναχωρήσει από την Κύπρο στις 24 του μήνα. Αύριο αναμένεται να έχει και άλλες επαφές με ηγέτες κομμάτων και ΜΚΟ

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρόκειται να έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Ιουνίου, στη βελγική πρωτεύουσα και στην οποία προσκλήθηκε να παραστεί ο κ. Γκουτέρες.

Δημοφιλέστερα

To Top