Διεθνή

Ματ Χάνκοκ: Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός υγείας μετά από το σκάνδαλο με τα κρυφά φιλιά στη σύμβουλό του

Υπέκυψε στις ολοένα και περισσότερες φωνές που ζητούσαν την απομάκρυνσή του από το πόστο του υπουργού Υγείας της Βρετανίας

Μετά από μερικά 24ωρα έντονων σεναρίων κατά τα οποία πλήθαιναν οι φωνές που ζητούσαν την απομάκρυνσή του από το πόστο του υπουργού Υγείας της Βρετανίας, ο Ματ Χάνκοκ υπέβαλε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o Βρετανός αξιωματούχος που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου μετά από δημοσιοποίηση φωτογραφιών που τον δείχνουν να φιλάει παθιασμένα τη στενή συνεργάτιδα και σύμβουλό του (και οι δυο τους είναι παντρεμένοι με άλλα άτομα) έγραψε μια επιστολή στον Μπόρις Τζόνσον.

Σε αυτήν αναφέρει ότι η κυβέρνηση οφείλει να είναι ειλικρινής με τον κόσμο που «έχει θυσιάσει τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας» και να παραδέχεται τα λάθη της όταν τον απογοητεύει.

«Πήγα να δω τον πρωθυπουργό για να παραιτηθώ από τη θέση του υπουργού Υγείας. Κατανοώ τις πελώριες θυσίες που έχουν κάνει όλοι σε αυτήν την χώρα, που έχετε κάνει όλοι εσείς. Κι αυτοί που φτιάχνουν τους κανόνες πρέπει να τους τηρούν, γι’ αυτό ακριβώς οφείλω να παραιτηθώ», αναφέρει σε βίντεο ο Χάνκοκ.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας  υπέβαλε την παραίτησή του αφού παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους κανόνες προστασίας από την Covid-19 καθώς αγκάλιασε και φίλησε μια σύμβουλό του μέσα στο γραφείο του.

Η Ντάουνινγκ Στριτ έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Χάνκοκ προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.Δημοφιλέστερα

To Top