Διεθνή

Νέες αποκαλύψεις Κάμινγκς: Ο Τζόνσον χαρακτήρισε τον Χάνκοκ… «εντελώς γαμ@#$@$ άχρηστο»

Τα ιδιωτικά μηνύματα των 7.000 λέξεων στο WhatsApp που αποκάλυψε ο πρώην σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού – Οι διάλογοι για την αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας το 2020, στους οποίος ο Τζόνσον εμφανίζεται έτοιμος να διώξει τον υπουργό Υγείας

Η… αγάπη που τρέφει ο Ντόμινικ Κάμινγκς για τον Μπόρις Τζόνσον δεν… κρύβεται. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο πρώην κορυφαίος σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού ξεπέρασε τον εαυτό του, προκαλώντας νέο σάλο στη Βρετανία. Σε συνομιλίες που παρουσίασε ο πρώην σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού, ο Τζόνσον φέρεται να χαρακτηρίζει «εντελώς γαμ@@@## άχρηστο» τον υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ. Η αποκάλυψη που έχει προκαλέσει σάλο στη Βρετανία -και όχι μόνο- ήρθε από το WhatsApp και τα μηνύματα που διέρρευσαν από τον λογαριασμό του πρώην συμβούλου.

Σε ανάρτησή του, η οποία ξεπερνά τις 7.000 λέξεις σε μηνύματα, ο Κάμινγκς παρουσιάζει συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι ο Χάνκοκ, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, έλεγε ψέματα στους Άγγλους σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, το 2020.


johnson1

Σε ένα από τα πολλά μηνύματα που παρουσιάζονται στη συνομιλία, Κάμινγκς και Τζόνσον αναφέρονται στις ενέργειες του υπουργείου Υγείας και προσωπικά του Χάνκοκ, να βρεθούν τεστ για τον πληθυσμό. Οι ενέργειες του Χάνκοκ δεν απέδωσαν καρπούς, με συνέπεια, πάντα σύμφωνα με την «παρουσίαση» του Κάμινγκς, να προκαλέσει την οργή του Τζόνσον.

Σε άλλα μηνύματα ο Κάμινγκς λέει στον Τζόνσον, πως το υπουργείο Υγείας, «τα έχει γαμ… με τους αναπνευστήρες», με τον Βρετανό πρωθυπουργό να απαντά «είναι ο Χάνκοκ. Είναι ανίκανος».


john2

Από την ίδια ανάρτηση, σε συνομιλία με ημερομηνία 27 Απριλίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρεται στον εξοπλισμό ατομικής προστασίας για τους υγειονομικούς στη Βρετανία. Ο Τζόνσον χαρακτηρίζει «καταστροφή» τον χειρισμό από το υπουργείο Υγείας και γράφει: «Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα εκτός από το να απομακρύνω τον Χάνκοκ και να βάλω τον (Μάικλ) Γκόουβ στη θέση του».

Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν επιβεβαίωσε τους διαλόγους, σχολιάζοντας πως ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Υγείας και για τον λόγο αυτό εξακολουθεί να τον στηρίζει.Δημοφιλέστερα

To Top