Αυτοκίνητο

Ο ηλεκτροκινητήρας της Saietta διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά

Η start-up εταιρεία Saietta παρουσιάζει ένα πρωτοποριακής τεχνολογίας ηλεκτρικό μοτέρ.

Πέραν της επιτυχημένης της πορείας στον χώρο των ηλεκτρικών μοτοσικλετών, όντας υπεύθυνη για την κατασκευή των μοτέρ και των συστημάτων μετάδοσης, η άγνωστη στους περισσότερους εταιρεία Saietta ετοιμάζει την είσοδό της και στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Τελευταίο δημιούργημά της αποτελεί ο εξαιρετικά μικρών διαστάσεων και χαμηλού βάρους ηλεκτρικός κινητήρας AFT 140, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί ξεχωριστά μέσα σε κάθε τροχό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ευέλικτη σχεδίαση μίας επίπεδης πλατφόρμας σε ότι αφορά το πλάτος, μήκος και ύψος της, καθώς ο διαθέσιμος χώρος για την τοποθέτηση των υπολοίπων εξαρτημάτων, όπως η μπαταρία, μεγαλώνει.

Απώτερος στόχος της Saietta είναι η εφαρμογή του ηλεκτρικού μοτέρ AFT 140 στα μελλοντικά οχήματα αστικής μετακίνησης, όπως τα λεωφορεία ή σε οχήματα που έχουν ανάγκη το όσο το δυνατόν τους μεγαλύτερους χώρους μεταφοράς αντικειμένων, με τις κατάλληλες υπερκατασκευές.

Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τεχνικές προδιαγραφές του νέου της μοτέρ, ενώ τονίζει ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει μία δική της πλατφόρμα, αναζητώντας με αυτόν τον τρόπο πιθανές συνεργασίες με άλλους κατασκευαστές. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο διευθύνων σύμβουλος του Saietta Group, Wicher Kist ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον σημαντικότερο Ινδό προμηθευτή εξαρτημάτων, Padmini VNA.

Δημοφιλέστερα

To Top