Πολιτική

Προπαγάνδα από τους Τούρκους για επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών στον Έβρο

Φανερός ο τουρκικός εκνευρισμός

Συνεχίζει να «εργαλειοποιεί» παράνομους μετανάστες η Τουρκία κατά της Ελλάδας στον Έβρο. Η αντίδραση ωστόσο της ελληνικής πλευράς, οδηγεί σε εκνευρισμό την Άγκυρα, που αγγίζει ακόμη τα όρια των fake news, όπως συνέβη στην κρίση του 2020 στην περιοχή.

Μ΄ ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, κατηγορεί την Ελλάδα πως «επαναπροώθησε» στην τουρκική πλευρά του Έβρου, 42 παράνομους μετανάστες, που επιχείρησαν να περάσουν το ποτάμι στην περιοχή της Αδριανούπολης.

Η ανακοίνωση ισχυρίζεται πως στους δώδεκα από τους 45 παράνομους μετανάστες: «μετά τη σύλληψή τους στην Ελλάδα, δεν τους δόθηκε τροφή και νερό, αντιμετωπίστηκαν σκληρά, απογυμνώθηκαν εντελώς από τα ρούχα τους και ξυλοκοπήθηκαν βίαια στην Τουρκία».

Οι παράνομοι μετανάστες παραδόθηκαν στην Επαρχιακή Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής της Αδριανούπολης , καταγγέλλοντας τις ελληνικές Αρχές.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που αναφέρει πως οι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα, συνοδεύεται από φωτογραφίες ημίγυμνων ανδρών, που σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά κακοποιήθηκαν στην ελληνική πλευρά των συνόρων.

Στο ίδιο μήκος κύματος με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στη χώρα.
Παρόμοιους ισχυρισμούς και ανάλογο φωτογραφικό υλικό δημοσιοποιούσε η Άγκυρα την περίοδο της κρίσης στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, σε μια προσπάθεια να πιέσει την Ελλάδα και να στρέψει τις διεθνείς πιέσεις σε βάρος της χώρας μας.

Δημοφιλέστερα

To Top