Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη Αναστασιάδη – Τατάρ: Ικανοποίηση για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων εξέφρασε την ελπίδα αυτό να είναι ένα πρώτο βήμα για την συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών 

Την ικανοποίησή του για τον συντονισμό και την επίτευξη διάνοιξης όλων των οδοφραγμάτων ταυτόχρονα, εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με γραπτή δήλωση για την σημερινή συνομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη Αναστασιάδη και την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Στην τηλεδιάσκεψη, η κ. Σπέχαρ εξέφρασε ικανοποίηση για την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων και ευχαρίστησε τους δύο ηγέτες για την πολιτική βούληση που επέδειξαν.

Λαμβάνοντας πρώτος τον λόγο ο κ. Τατάρ, όπως αναφέρεται, είπε επίσης ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για την συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και ευχήθηκε να αποτελέσει προηγούμενο για πιθανές διαφορετικές συνεργασίας από δω και πέρα.

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει την εποικοδομητική στάση καλής πρόθεσης για την αναζήτηση συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για την ευημερία και σταθερότητα στην Κύπρο και την περιοχή μας. Αναμένει, είπε, την ίδια θετική προσέγγιση και από τους Ελληνοκύπριους συνομιλητές του για την προστασία των για τα συμφέροντα και προς όφελος των «δύο λαών» που ζούνε στο νησί.

Τόνισε τη σημασία του να μπορούν να περάσουν από τα οδοφράγματα, χωρίς διακρίσεις, όλοι οι πολίτες της «τδβκ» (ψευδοκράτος), όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος, και πολιτών τρίτων χωρών.

Στην γραπτή δήλωση αναφέρεται επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ικανοποίηση για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και ευχαρίστησε όλους όσοι προσπάθησαν γι’ αυτό, κάνοντας αναφορά στις προτάσεις για ΜΟΕ που κατέθεσε στην Γενεύη. Εξέφρασε δε στην στήριξή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην διεύρυνση των πεδίων συνεργασίας και εργασίας πάνω σε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο Ερσίν Τατάρ, συνεχίζει η γραπτή δήλωση, ανέφερε ότι η εξεύρεση συμφωνίας στο Κυπριακό μπορεί να επιτευχθεί με απόλυτο σεβασμό στην αρχή της ισότητας, λέγοντας ότι «με σεβασμό στην αρχή της ισότητας, μπορεί να αναπτυχθεί συνεργασία σε παρόμοιους τομείς και αυτό θα βοηθήσει στην εδραίωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών». Προς αυτή την κατεύθυνση, ευχήθηκε να συνεχίσουν την εργασία τους ο ειδικός του αντιπρόσωπος και ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής.Δημοφιλέστερα

To Top