Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Νέα σενάρια για την υγεία του Κιμ – Εμφανίζεται να έχει χάσει μέχρι και 20 κιλά

Νέες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, πριν από λίγες, ημέρες εμφανίζουν πολύ αδυνατισμένο τον Βορειοκορεάτη ηγέτη

Ένας νέος κύκλος θεωριών συνωμοσίας ανοίγει και οι οι φήμες που θέλουν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να πάσχει από προβλήματα υγείας ανζωπυρώνονται, ύστερα από φωτογραφίες που τον δείχνουν φανερά αδυνατισμένο.

Τον τελευταίο χρόνο τα σενάρια για την κατάσταση του Κιμ Γιονγκ Ουν θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος ταινίας θρίλερ. Η απουσία του από πολλές στιγμές της δημόσιας ζωής, την περασμένη χρονιά, ενίσχυσαν το… θέμα με τίτλο «κάτι δεν πηγαίνει καλά με τον Κιμ».

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, οι παρατηρητές του απολυταρχικού ηγέτη διακρίνουν μεγάλη απώλεια βάρους και μοιραία οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι πιθανώς κάποιο πρόβλημα υγείας έχει ανακύψει.

Η τόσο αιφνίδια αλλαγή δεν μπορεί, ακόμη, εύκολα να δικαιολογηθεί, ειδικά στην περίπτωση που η απώλεια βάρους φτάνει τα 20 κιλά.

Ο 37χρονος Κιμ, σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν το Σάββατο από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, εμφανίστηκε σαφώς αδυνατισμένος στο πρόσωπο.

Στα οπτικά ντοκουμέντα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας βρισκόταν σε σύσκεψη με μέλη του κόμματός του, ενώ ήταν η πρώτη φορά ύστερα από ένα μήνα που έδωσε σημεία ζωής. 

Τα σενάρια και οι φήμες δεν άργησαν να φουντώσουν για την υγεία του Κιμ, ο οποίος σε μόλις ένα μήνα εμφανίστηκε πολύ αδυνατισμένος.

Η υγεία του είναι γνωστό πως έχει επιβαρυνθεί εξαιτίας καπνίσματος και αλκοόλ, ενώ εάν κοιτάξει κανείς το ιστορικό της οικογένειας, διαπιστώνει ότι τα προβλήματα καρδιάς στοίχισαν τη ζωή τόσο του πατέρα όσο και του παππού του.

Στις υποθέσεις που διακινούνται τις τελευταίες ώρες και ότι ο Κιμ υποφέρει από διαβήτη και υψηλή πίεση.

Ωστόσο, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Σεουλ, από το Κορεατικό Ινστιτούτο Ενοποίησης, διατείνεται ότι η απώλεια βάρους ενδεχομένως να αποτελεί μέρος της απόπειρας να αδυνατίσει ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ώστε να βελτιώσει την υγεία του, καθώς είναι υπέρβαρος.

Τον περσινό Απρίλιο υπενθυμίζεται ότι επικράτησε ένας παροξυσμός θεωριών, όταν ο Κιμ απουσίαζε από τελετή στη μνήμη του παππού του, Κιμ Ιλ-Σονγκ. Οι πρώτες εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν ήθελαν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να έχει καταλήξει ύστερα από σοβαρή χειρουργική επέμβαση.

Δημοφιλέστερα

To Top