Πολιτική

Υπουργείο Εσωτερικών: Στο 72,16% το ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις απόκτησης ιθαγένειας

Δεν είναι άποψή μας το «δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ…», είπε ο Μάκης Βορίδης

Στο 72,16% ανήλθε το ποσοστό επιτυχίας στους διαγωνισμούς για την πολιτογράφηση και απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε ερώτηση του κ. Κώστα Ζαχαριάδη και αποκρούοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θέτει προσκόμματα στους αλλοδαπούς για την απόκτηση ιθαγένειας με δύσκολες εξετάσεις εξήγησε πως «Το ποσοστό επιτυχίας είναι 72,16%. Πώς λοιπόν είναι δύσκολα τα θέματα αφού τα απάντησε τόσο υψηλό ποσοστό;»

Από την άλλη πλευρά ο κ. Ζαχαριάδης επιχείρησε να αμφισβητήσει τα στοιχεία υποστηρίζοντας ότι το ποσοστό επιτυχίας θα έπρεπε να εξαχθεί επι του συνόλου των αιτήσεων και όχι επι των υποψηφίων που τελικά μετείχαν στις εξετάσεις.

«Έχω ακούσει παραδοξολογίες εδώ μέσα αλλά αυτή είναι μία από τις καλύτερες. Για έναν διαγωνισμό θα υπολογίζουμε τα ποσοστά επιτυχίας λαμβάνοντας υπόψη και αυτούς που δεν συμμετείχαν καθόλου στον διαγωνισμό; Εξαιρετικό. Μοναδικό» αντέδρασε ο κ. Βορίδης.

Ο ίδιος, πρόσθεσε επίσης προς την αξιωματική αντιπολίτευση «εσείς μας κατηγορείτε για δύσκολα θέματα. Η άκρα δεξιά μας κατηγορεί για εύκολα θέματα. Απαντώ σε εκείνους που λένε «δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ…» πως αυτό δεν είναι άποψη της κυβέρνησης, ούτε και δική μου. Η άποψη μου είναι πως για την απόδοση ιθαγένειας πρέπει να διαπιστώνεται ο ισχυρός δεσμός με τη χώρα».

Δημοφιλέστερα

To Top