Διεθνή

Έξαλλοι οι Βρετανοί επιχειρηματίες με τον Τζόνσον: «Ημέρα Ελευθερίας»… με 1, 8 εκατ. πολίτες σε καραντίνα

Τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν τεθεί σε καραντίνα μέσω της εφαρμογής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) που εντοπίζει όσους έχουν έρθει σε στενή επαφή με θετικό κρούσμα – Για σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό προειδοποιούν τα αφεντικά των εταιρειών

Έξαλλοι είναι με τον Μπόρις Τζόνσον εργοδότες , επιχειρηματίες και πολλοί Βρετανοί καθώς από σήμερα ξεκινά η «Ημέρα Ελευθερίας» στη γηραιά αλβιώνα με την άρση των τελευταίων περιοριστικών μέτρων κατά της Covid, την ώρα που 1, 8 εκατομμύρια πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους .

Με βάση την εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) που ενημερώνει στο κινητό τηλέφωνο ότι, όσοι ήρθαν σε στενή επαφή με θετικό κρούσμα του κορωνοϊού, πρέπει να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, επικεφαλής εταιρειών και επιχειρήσεων εκφράζουν την οργή τους με την συνέχιση τη λειτουργίας της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων «Daily Mail» και «Τhe Sun», ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για παύση της λειτουργίας της εφαρμογής του συστήματος (NHS) από επιχειρηματίες αλλά και βουλευτές την ώρα που και ο ίδιος έπεσε «θύμα» αυτής της εφαρμογής.

Αν και χθες προσπάθησε να εξαιρεθεί από την εφαρμογή, συμμετέχοντας όπως είπε σε πιλοτικό πρόγραμμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τελικά υποχώρησε και τέθηκε καραντίνα δέκα ημερών αφού ήρθε σε στενή επαφή με τον υπουργό Υγείας, Σαγίντ Τζαβίντ, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

«Είναι πολύ πιο σημαντικό να ακολουθούν όλοι τους ίδιους κανόνες. Γι ‘αυτό θα απομονωθώ μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουλίου», τόνισε ο Τζόνσον.

Χθες, στη γηραιά αλβιώνα, καταγράφηκαν 48.161 νέα κρούσματα Covid και 25 θάνατοι.
Τα στοιχεία αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που υπάρχουν αναφορές ότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαγράφουν την αμφιλεγόμενη εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS)

Πολλά κομμωτήρια, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητικές εγκαταστάσεις και καφετέριες υποστηρίζουν ότι δεν έχουν επαρκές προσωπικό ενώ η αλυσίδα καταστημάτων Marks & Spencer ανακοίνωσε ότι θα αναγκαστεί να μειώσει τις ώρες λειτουργίας της.

Σήμερα την «Ημέρα της Ελευθερίας» για τους Βρετανούς , ο Μπόρις Τζόνσον είναι απομονωμένος στην πρωθυπουργική κατοικία στο Τσέκερς και θα παραμείνει σε καραντίνα επί δέκα ημέρες αφότου ήρθε σε στενή επαφή με τον υπουργό Υγείας Σαγίντ Τζαβίντ που βρέθηκε θετικός στον ιό ενώ είχε εμβολιαστεί πλήρως.

Πολλοί Βρετανοί βουλευτές δέχονται έντονες πιέσεις από τα αφεντικά εταιρειών για αναστολή της λειτουργίας της εφαρμογής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) καθώς παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.

Προειδοποιούν μάλιστα ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση για την παύση της λειτουργίας της εφαρμογής , θα επιδεινώσει την κρίση σε εργατικό προσωπικό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δημοφιλέστερα

To Top