Διεθνή

Γερμανία: Η κλιματική αλλαγή φταίει για τις φονικές πλημμύρες λένε υπουργοί

Οι ειδικοί δεν είχαν προβλέψει το μέγεθος της καταστροφής παραδέχεται ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ κι ενώ οι νεκροί είναι ήδη 42 – Η υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρει ότι οι αρχές πρέπει να είναι προετοιμασίας για ακραία καιρικά φαινόμενα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Περιβάλλοντος στη Γερμανία σχολιάζοντας την απίστευτη τραγωδία με τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες να έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπων σε δύο κρατίδια: τη Βόρεια Ρηνανία -Βεστφαλία και τη ΡηνανίαΠαλατινάτο.

Οι γερμανικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς δεκάδες άτομα αγνοούνται.

Για την Γερμανίδα υπουργό Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε, οι αρχές θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένες στο μέλλον για να αντιμετωπίσουν ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Η κλιματική αλλαγή έφτασε στη Γερμανία»

«Η κλιματική αλλαγή έφτασε στη Γερμανία. Τα γεγονότα δείχνουν τη δύναμη με την οποία οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μπορούν να μας επηρεάσουν όλους», επισημαίνει.

«Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες έπληξαν σοβαρά τη χώρα μας. Οι σκέψεις μου σήμερα είναι με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, που έχασαν τα σπίτια τους ή ακόμα και τους συγγενείς τους… Τώρα είναι η ώρα για αλληλεγγύη και βοήθεια», προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ έκανε λόγο για «τραγωδία», το μέγεθος της οποίος έπιασε στον… ύπνο τους ειδικούς.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο Χριστιανοκοινωνιστής υπουργός παραδέχτηκε ότι το μέγεθος της καταστροφής στη δυτική Γερμανία δεν είχε προβλεφθεί από τους ειδικούς.

«Τώρα είναι η ώρα των σωστικών συνεργείων και της αλληλεγγύης. Αυτή την ώρα, οι διασώστες ξεπερνούν τον εαυτό τους και τους ευχαριστώ γι’ αυτό (…) Αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», τόνισε.

Δημοφιλέστερα

To Top