Διεθνή

Ιαπωνία: Σάλος από τις πινακίδες «Ασανσέρ μόνο για Ιάπωνες» σε ξενοδοχείο στο Τόκιο

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου είχε την φαεινή ιδέα να διαχωρίσει τα ασανσέρ με βάση την εθνικότητα των ενοίκων – Έντονες αντιδράσεις στα social media

Επιγραφές που έγραφαν: «Ασανσέρ μόνο για Ιάπωνες» και «μόνο για ξένους» στήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείου του Τόκιο , ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Η κίνηση της διεύθυνσης του ξενοδοχείου να αναρτήσει πινακίδες στους ανελκυστήρες, διαχωρίζοντας τη χρήση τους ανάμεσα στους ξένους και τους Ιάπωνες επισκέπτες του, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media με αποτέλεσμα να ξηλωθούν στο άψε – σβήσε οι σχετικές επιγραφές.

Όπως αναφέρει το CNN, χρήστες στα social media έσπευσαν να επικρίνουν την διεύθυνση του ξενοδοχείου για την φαεινή της ιδέα: «Το Απαρτχάιντ έχει αναβιώσει στην Ιαπωνία» γράφει ένας χρήστης. «Ο ιός δεν έχει καμία σχέση με την εθνικότητα», επισημαίνει στο Twitter η χρήστης Άννα.

Η διεύθυνση του «Akasaka Excel Hotel Tokyu» ζήτησε συγγνώμη για την παρεξήγηση προβάλλοντας το επιχείρημα ότι, η ανάρτηση των πινακίδων έγινε με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, για τον διαχωρισμό των κινήσεων των επισκεπτών των Αγώνων από τους υπόλοιπους ένοικους του ξενοδοχείου.

Υπενθυμίζεται ότι, το Τόκιο έχει τεθεί από χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενόψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς οι αρχές αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, λόγω της άφιξης δεκάδων χιλιάδων αθλητών και μελών των αποστολών.Δημοφιλέστερα

To Top