Διεθνή

ΗΠΑ – Μπάιντεν: «Κόλλησε» όταν τον ρώτησαν «αν πίσω από την τελευταία κυβερνοεπίθεση βρίσκονται Ρώσοι»

Τις σημειώσεις του συμβουλεύτηκε ο Τζο Μπάιντεν για να απαντήσει σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στο Μίτσιγκαν – Ο Ρεπουμπλικανός γιατρός του Τραμπ ζήτησε από τους Δημοκρατικούς να απαιτήσουν από τον Μπάιντεν να υποβληθεί σε τεστ γνωστικών ικανοτήτων

«Kύριε πρόεδρε, πίσω από την τελευταία κυβερνοεπίθεση κατά Αμερικανών βρίσκονται οι Ρώσοι;», ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Τζο Μπάιντεν, κατά την επίσκεψή του το Σάββατο στο κατάστημα «King Orchards» που φημίζεται για τις χειροποίητες πίτες του στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ φάνηκε να εκπλήσσεται από την ερώτηση και, για να μην μπερδέψει τα λόγια του, συμβουλεύτηκε τις σημειώσεις που είχε στην τσέπη του σακακιού του, όπως δείχνει το επίμαχο βίντεο που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρεπουμπλικανός προσωπικός γιατρός του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, έσπευσε να ρίξει… λάδι στη φωτιά, υποστηρίζοντας ότι οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να απαιτήσουν από τον Μπάιντεν να υποβληθεί σε τεστ γνωστικών ικανοτήτων.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι «οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα αν πίσω από την κυβερνοεπίθεση βρίσκεται το Κρεμλίνο».

«Δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι οι Ρώσοι. Ενημερώθηκα για το συμβάν, ενώ ήμουν στο αεροπλάνο. Γι’ αυτό καθυστέρησα να βγω από το αεροπλάνο… Να σας πω τι μου είπαν οι μυστικές υπηρεσίες», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ άρχισε να ψάχνει στις τσέπες του το χαρτί με τις σημειώσεις. Την ίδια ώρα, η ταμίας τον ρώτησε εάν θέλει απόδειξη για τα πράγματα που είχε αγοράσει.

Ο Μπάιντεν απαντώντας στον δημοσιογράφο είπε: «Θα σας πω τι μου έστειλαν (οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες)» κοιτάζοντας το χαρτί που έβγαλε από την τσέπη του, χωρίς να απαντήσει στην ερώτηση που του είχε κάνει η ταμίας.

«Πρώτα απ’ όλα δεν είμαστε σίγουροι ποιος είναι με σιγουριά, νούμερο ένα», δήλωσε ο Μπάιντεν… «Έδωσα εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να μου κάνουν μία λεπτομερή αναφορά για το τι συνέβη. Θα ξέρω καλύτερα αύριο», είπε προτού βάλει το χαρτί στην τσέπη του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημορκρατικός πρόεδρος Τζον Μπάιντεν έχει βρεθεί τους τελευταίους μήνες στο …μάτι των επικριτών του για διάφορες λεκτικές γκάφες που έχει κάνει.

Δημοφιλέστερα

To Top