Πολιτική

Κύπρος: Ερντογάν και Τατάρ ανοίγουν το 3,5% της Αμμοχώστου

Οι ανακοινώσεις του Τούρκου προέδρου από τα Κατεχόμενα – Κάλεσμα σε Ελληνοκύπριους να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους

Στο άνοιγμα μέρους της Αμμοχώστου προχώρησε ο

Ερντογάν: Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση στην Κύπρο, θα γίνει μόνο μεταξύ των δύο κρατών

 ο οποίος κατά τις ανακοινώσεις του από το ψευδοκράτος όπου και βρίσκεται διευκρίνισε πως το 3,5% της πόλης η οποία ήταν στρατικοποιημένη περιοχή ανοίγει.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η περιοχή θα χαρακτηριστεί αποστρατιωτικοποιημένη και θα επιστραφούν οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους μέσω της Επιτροπής που έχουν συστήσει.

Κατά την εμπρηστική ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος, παρουσία και του Τουκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ κάλεσε τους Ελληνοκυπρίους να κάνουν αιτήσεις στην επιτροπή που έχει συστήσει το Ψευδοκράτος να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους υπό τον όρο βεβαία ότι θα αναγνωρίσουν την Τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Ο Τούρκος πρόεδρος, έκανε λόγο για εχθρούς των Τουρκοκυπρίων σημειώνοντας πως «όλοι αυτοί θα μιλήσουν σήμερα για την Κύπρο. Θα τους ακούσουμε», είπε αλλά «δεν μας νοιάζει τι θα πουν» τόνισε.

Παράλληλα επιτέθηκε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας ότι «εμείς δεν θα πάρουμε τις συμβουλές τους. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει» τόνισε και επανέλαβε την θεωρία του για δυο κράτη στην Κύπρο.

Δημοφιλέστερα

To Top