Ελλάδα

Λιμάνι Πειραιά: Εντοπίστηκε εμπορευματοκιβώτιο με πάνω από 351 κιλά κοκαΐνης – Βίντεο και φωτογραφίες

Είχαν κρύψει τις ποσότητες μέσα τσουβάλια καφέ από την Γουατεμάλα – Συνεργασία με τις αρχές του εξωτερικού για τον εντοπισμό των δραστών

Εμπορευματοκιβώτιο με κοκαΐνη εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραία σήμερα το πρωί με χώρα προέλευσης την Γουατεμάλα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της έρευνας συμετείχαν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. και η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΚΑΤ.


Κατάσχεση -351- κιλών και -725- γραμμαρίων κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά

Σκοπός των ερευνών ήταν ο εντοπισμός και η κατάσχεση ποσοτήτων κοκαΐνης, που τυχόν αποκρύπτονταν εντός φορτίων νόμιμων εμπορευμάτων, προς αποφυγή της διάχυσης αυτών στην Ευρωπαϊκή αγορά των ναρκωτικών.

Συνολικά ελέγχθηκαν πάνω από 150 εμπορευματοκιβώτια.


22072021peiraiaskoka003

Σε ένα εξ αυτών, προερχόμενο από τη Γουατεμάλα, με νόμιμο φορτίο συσκευασίες (τσουβάλια) καφέ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 298 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 351 κιλών και 725 γραμμαρίων.


22072021peiraiaskoka001


22072021peiraiaskoka002

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση, ενώ η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ήδη κληθεί για εξερεύνηση.  Έχουν προχωρήσει σε συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.Δημοφιλέστερα

To Top