Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκίνησαν οι προσπάθειες των Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία και Φιλιππίδη – Καραλή στο επί κοντώ

Το όριο είναι 64μ. και στη 2η προσπάθεια της η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου είχε βολή στα 59,18μ. –   Στον προκριματικό του επί κοντώ το όριο είναι στα 5,80μ με τους Φιλιππίδη και Καραλή στην πρώτη τους προσπάθεια να περνάνε με επιτυχία τα 5.30μ

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου έχει την ευκαιρία να ζει τη δεύτερη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά το Ρίο το 2016 σειρά έχει το Τόκιο με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να αγωνίζεται στο α’ προκριματικό γκρουπ και ρίχνει 11η κατά σειρά από τις 15 που μετέχουν.

Το όριο είναι 64,00μ. και αυτό που θέλει η ρίπτρια του Γ.Σ. Ηλιούπολης είναι βολή στα 60μ. που μπορεί να τη φέρει ανάμεσα στις 12 που θα πάρουν το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Στην πρώτη της προσπάθεια η 30χρόνη έριξε στα 57.06, ενώ στην δεύτερη τα πήγε καλύτερα με ρίψη στα 59.18.

Στη «μάχη» έχει ριχτεί και το πρώτο ελληνικό δίδυμο σε αγώνισμα του στίβου. Οι Κώστας Φιλιππίδης και Εμμανουήλ Καραλής αγωνίζονται στον προκριματικό του επί κοντώ, όπου το όριο είναι στα 5,80μ.

Το άλμα αυτό δείχνει εξαιρετικά δύσκολο, όμως είναι αρκετά πιθανό η 12αδα να κριθεί σε χαμηλότερα άλματα. Επομένως ίσως και ένα άλμα στα 5,70μ. να δώσει θέση στον τελικό, άλμα που φέτος έχει κάνει ο Καραλής (αγωνίζεται στο α’ γκρουπ), ο οποίος συμμετέχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο πιο έμπειρος Κώστας Φιλιππίδης (β’ γκρουπ), φέτος έχει 5,55μ. και θα το παλέψει όσο μπορεί από την πλευρά του να είναι σε έναν τελικό ακόμη.

Στην πρώτη τους προσπάθεια και οι δυο αθλητές πέρασαν με επιτυχία τα 5.30μ.

Δημοφιλέστερα

To Top