Οικονομία

Σταϊκούρας: Ζητά χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας μετά την πανδημία

Οι 4 προκλήσεις για την επόμενη μέρα – Τι ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών από τον Πρόεδρο του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου

Επανεξέταση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης «που θα δίνουν τη δυνατότητα προσαρμογής της δημοσιονομικής πολιτικής σε κάθε περίσταση, προσφέροντας ευελιξία στην αντιμετώπιση κρίσεων» ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στις από κοινού δηλώσεις με τον Πρόεδρο του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, μετά από τη συνάντηση των δύο ανδρών στο υπουργείο Οικονομικών.

Από πλευράς του ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών και Πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ελλάδα αποδίδουν και για αυτό έχει αντέξει στην κρίση, προβλέποντας ανάπτυξη πάνω από 4% για φέτος και πάνω από 6% για το 2022. Έκανε λόγο για την πρόοδο των εμβολιασμών πανευρωπαϊκά, εξήρε όμως και τον ρόλο του Έλληνα υπουργού στις αποφάσεις που ελήφθησαν πανευρωπαϊκά για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όλο το προηγούμενο διάστημα. Μίλησε με θαυμασμό για το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και τόνισε πως υπάρχει εμπιστοσύνη για την εφαρμογή του.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε 4 μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ευρώπη και η χώρα μας, τις οποίες επίσης συζήτησαν με το Πρόεδρο του Eurogroup:

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top