Οικονομία

Συντάξεις: Στις 26 Ιουλίου ξεκινούν οι αιτήσεις δικηγόρων και λογιστών που θα εμπλακούν στην έκδοσή τους

Στα αιτήματα θα τηρείται σειρά χρονικής προτεραιότητας ενώ συνολικά θα γίνουν δεκτοί έως 180 – «Κατηγορούμαστε επειδή θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

Από τις 26/7 έως τις 30/7 θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι δικηγόροι και οι λογιστές- φοροτεχνικοί για να συμμετάσχουν στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης και στη συνέχεια, μετά τη διενέργεια εξετάσεων, να ενταχθούν στο ειδικό μητρώο πιστοποιημένων. Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που υπεγράφη σήμερα από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ ο αριθμός των ενδιαφερομένων μπορεί να ανέλθει στους 180 και στα αιτήματα θα τηρείται σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικό αίτημα στις διαδικτυακές πλατφόρμες olomeleia.gr και oe-e.gr κατά το χρονικό διάστημα από 26/7/2021 έως 30/7/2021.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτημάτων υπερβεί τον ανώτατο αριθμό των επαγγελματιών που μπορούν να συμμετάσχουν στον παρόντα κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης τα αιτήματα αυτά ισχύουν αυτοδικαίως για τον επόμενο διαθέσιμο κύκλο.

Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος έχουν:

α) τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων της χώρας με τριετή τουλάχιστον άσκηση δικηγορίας και

β) λογιστές –φοροτεχνικοί, κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας Α΄ τάξης, οι οποίοι έχουν υποβάλλει την υπεύθυνη δήλωση της παρ.7 του άρθρου 4 του π.δ.340/1998 (Α΄228).

Στο αίτημά τους οι επαγγελματίες πρέπει να καταχωρίζουν:

α. τα στοιχεία επικοινωνίας τους (ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, e-mail) τα οποία και θα αναγράφονται στο μητρώο πιστοποιημένων επαγγελματιών μετά την επιτυχή πιστοποίησή τους.

β. τον ΑΦΜ

γ. τον ΑΜΚΑ

δ. τον τραπεζικό λογαριασμό με αριθμό ΙΒΑΝ, στον οποίο θα εμφανίζονται ως πρώτοι δικαιούχοι.

Για την πλήρωση των ανωτέρω προϋποθέσεων εκδίδεται βεβαίωση του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου ή του Οικονομικού Επιμελητηρίου για το σύνολο των υπό πιστοποίηση επαγγελματιών.

Στην αντεπίθεση ο Χατζηδάκης κατά ΑΔΕΔΥ και των δύο ομοσπονδιών του ΕΦΚΑ

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 αναφέρθηκε στην προσφυγή της ΑΔΕΔΥ και των δύο ομοσπονδιών του ΕΦΚΑ στο ΣτΕ κατά της υπουργικής απόφασης για την εμπλοκή των ιδιωτών στην έκδοση των συντάξεων.

« Η ΑΔΕΔΥ και οι δύο ομοσπονδίες προσφεύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον ενός μέτρου που εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους- τόνισε ο κ. Χατζηδάκης- Το πρόβλημα δεν είναι ούτε κομματικό ούτε πολιτικό. Αυτό τους καλώ να αντιληφθούν. Κατά την άποψή μου, οι συνδικαλιστές που καταφεύγουν σ΄ αυτές τις μεθόδους δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να απαξιώνονται οι ίδιοι. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε τις παρωχημένες καταδικασμένες συνδικαλιστικές λογικές των δεκαετιών του ΄80 και του΄90. Είμαστε στο 2021 και η κυβέρνηση θέλει να τιμήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της. Το 2020 εκδόθηκαν 30% παραπάνω συντάξεις σε σχέση με το 2019 αλλά δεν μας αρκεί και χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες. Γι αυτό κατηγορούμαστε» κατέληξε.

Δημοφιλέστερα

To Top