Διεθνή

Τζεφ Μπέζος: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη πάει στο Διάστημα

Εκτοξεύεται o πύραυλος – κάψουλα «New Shepard» με τον Τζεφ Μπέζος και άλλους επιβάτες  

Εκτοξεύτηκε από λεπτό σε λεπτό ο πύραυλος – κάψουλα «New Shepard» με επιβάτες τον πλουσιότερο άνθρωπο στη Γη, Τζεφ Μπέζος, τον αδερφό του, το νεότερο και το γηραιότερο άτομα που ταξιδεύουν στο Διάστημα.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος συμμετέχει στην πρώτη υποτροχιακή πτήση της εταιρείας του «Blue Origin», δίπλα στους γηραιότερους και νεότερους ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει ποτέ στο Διάστημα.

Ο δισεκατομμυριούχος Μπέζος, ο αδερφός του, και οι συνταξιδιώτες τους αναμένεται να ξεκινήσουν από μία περιοχή στην έρημο του δυτικού Τέξας για ένα ταξίδι 11 λεπτών έως το όριο του Διαστήματος με το New Shepard της Blue Origin, έναν πλήρως αυτόνομο πύραυλο-κάψουλα ύψους 18,3 μέτρων.


CNN speaks with Jeff Bezos ahead of space flight

Η εκτόξευση θα γίνει από τις εγκαταστάσεις Launch Site One της Blue Origin, σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από τα περίχωρα της πόλης Βαν Χορν του Τέξας.

Ο Μπέζος – ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 187 δισεκατομμύρια δολάρια – θα είναι ο δεύτερος από τους δισεκατομμυριούχους διαστημικούς μεγιστάνες που θα έχει την ευκαιρία να κάνει μία βόλτα με πύραυλο τελευταίας τεχνολογίας.

Πριν από ένα εννέα ημέρες, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον είχε ταξιδέψει στο διάστημα με υπερηχητικό διαστημόπλοιο της εταιρείας του, Virgin Galactic.Δημοφιλέστερα

To Top