Διεθνή

Αφγανιστάν: Εφιάλτης για τους γκέι – Η μυστική κοινότητα φοβάται για εκτελέσεις από τους Ταλιμπάν

«Είναι ένας εφιάλτης» τονίζουν σε συνέντευξη τους, με απόλυτη ανωνυμία, εκπρόσωποι της κοινότητας  – Αναγκάζονται για λόγους ασφαλείας να χωρίσουν με τους συντρόφους τους –  Δια λιθοβολισμού τιμωρείται η ομοφυλοφιλία στη χώρα της Ασίας

«Είναι ένας εφιάλτης», λέει στο αμερικανικό Insider, 37χρονος Αφγανός γκέι που αποκρύπτει για λόγους ασφαλείας το αληθινό του όνομα και παρουσιάζεται ως Ραμίν. Από όταν μπήκαν οι Ταλιμπάν στην Καμπούλ εξομολογείται, εύχεται κάποιος να τον ξυπνήσει από αυτό το κακό όνειρο.

Ο Ραμίν, εργαζόταν στα Ηνωμένα Έθνη. Παρότι απαγορεύεται δια νόμου η ομοφυλοφιλία στο Αφγανιστάν, είχαν αναπτυχθεί μικρές μυστικές κοινότητες ΛΟΑΤΚΙ ενώ υπήρχαν και κρυφά καραόκε μπάρ στην Καμπούλ όπου μπορούσαν να επισκεφθούν όσοι ήθελαν.


Taliban Opens Fire On Protesters Raising Afghan National Flag

«Ήταν φανταστικά και είχε τόσο πλάκα», τονίζει. Ξαφνικά όμως, η ζωή τους άλλαξε. Τώρα ζει με έναν μόνιμο φόβο και δεν τολμάει να δει τον επί τρία χρόνια σύντροφο του. «Αν μας ανακαλύψουν οι Ταλιμπάν θα μας εκτελέσουν» λέει κλαίγοντας, προσθέτοντας ότι σκεφτόμαστε να χωρίσουμε για αυτούς τους λόγους.

Όπως ο Ραμίν, ο 21χρονος Γκουλαμ (του οποίου επίσης το αληθινό όνομα αποκρύπτεται) είναι φοιτητής και φοβάται ότι θα τον σκοτώσουν οι Ταλιμπάν. Και εκείνος σκέφτεται ότι δεν πρέπει να ξανά βρεθούν ποτέ με τον σύντροφο του. Μάλιστα, υπό τον φόβο αυτόν, έχει εγκαταλείψει το σπίτι του. «Αν είχα βίζα να φύγω να πάω σε άλλη χώρα δεν θα έμενα στην Καμπούλ ούτε για ένα δευτερόλεπτο», λέει.

Οι Ταλιμπάν, αναμένεται να θέσουν πολύ αυστηρούς νόμους, με θανατική ποινή, για όσους είναι ομοφυλόφιλοι. Η Bild είχε μεταδώσει τον Ιούλιο ότι ένας δικαστής που ακολουθεί την εξτρεμιστική τους γραμμή, είχε υποσχεθεί ότι θα καταδικασθούν οι γκέι άντρες σε θάνατο δια λιθοβολισμού.


Taliban Hails ‘Emancipation’ Of Afghanistan In First Kabul News ConferenceΔημοφιλέστερα

To Top