Ελλάδα

Αγρίνιο: Θύμα απάτης με SMS τράπεζας έχασε 4.280 ευρώ

Δεν έχει τέλος η δράση των επιτήδειων…

Τελειωμό δεν έχει η δράση των επιτήδειων που στέλνουν πλασματικά μηνύματα με τα λογότυπα τραπεζών σε ανυποψίαστους πολίτες και τους ζητούν να καταχωρίσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, δήθεν για επικαιροποίηση των στοιχείων τους. Οι απατεώνες χτύπησαν για μια ακόμη φορά στο Αγρίνιο.

Ένας κάτοικος της πόλης δέχθηκε στο κινητό του μήνυμα με το περιβάλλον τραπεζικής εφαρμογής στην οποία διατηρεί λογαριασμό και έναν σύνδεσμο, στον οποίο του ζητήθηκε να καταχωρήσει τους κωδικούς χρήστη. Μόλις το έκανε, έκαναν φτερά 4.280 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό και υπέβαλε καταγγελία στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Αγρινίου, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία για απάτησε βάρος αγνώστου και ερευνούν για να εντοπίσουν τον κάτοχο του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα.

Αυτό ήταν το δεύτερο κρούσμα στην ευρύτερη περιοχή μέσα σε τρία 24ωρα. Την περασμένη Πέμπτη, είχε πέσει θύμα των απατεώνων με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ένας 57χρονος από την Αμφιλοχία, ο οποίος είδε με τρόμο να εξαφανίζονται από τον τραπεζικό του λογαριασμό 23.300 ευρώ!Δημοφιλέστερα

To Top