Ελλάδα

Κύπρος: Σήμερα η απόφαση για την αφαίρεση διαβατηρίων από Tατάρ και αξιωματούχους του ψευδοκράτους

Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου εξετάζει σήμερα το θέμα της ανάκλησης ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατηρίων και ταυτοτήτων) από  Τουρκοκύπριους αξιωματούχους 

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, για να εξετάσει μεταξύ άλλων, το θέμα της ανάκλησης ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατηρίων και ταυτοτήτων) από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, τον λεγόμενο «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσάν Σαννέρ και άλλους «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους.

Πρόκειται για ακόμα 9 «υπουργούς» και υψηλόβαθμα στελέχη του κατοχικού καθεστώτος.

Ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου θα τεθεί γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, ως προς την νομική πτυχή του θέματος. Η απόφαση σχετίζεται με πράξεις και δηλώσεις με τις οποίες υπονομεύεται η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν αφορά αφαίρεση ιθαγένειας.

Περίπου 120.000 Τουρκοκύπριοι έχουν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν πρόκειται να επηρεαστούν από όποια απόφαση ληφθεί.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σχολιάζοντας την πρόθεση της κυπριακής κυβέρνησης είχε δηλώσει πως «οι Τουρκοκύπριοι, ως επί το πλείστον, πήραν αυτό το διαβατήριο για να αποκτήσουν την ελευθερία να ταξιδεύουν. Έχω και εγώ, αλλά δεν το χρησιμοποιώ καθόλου. Αν θα το πάρει η ελληνοκυπριακή διοίκηση, ας το πάρει. Δεν είναι και πολύ σημαντικό. Εμείς διεξάγουμε αγώνα κυριαρχίας. Τι να κάνω το διαβατήριο, φόρεσα το σάβανό μου, ξεκίνησα αυτό τον δρόμο».Δημοφιλέστερα

To Top