Οικονομία

Οι Έλληνες «σύμμαχοι» της Lockheed στη… ναυμαχία για τις φρεγάτες

Ο στόχος των Αμερικανών να διαμορφώσουν ισχυρές συμπράξεις με εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους στη διεκδίκηση του μεγαλύτερου εξοπλιστικού προγράμματος της Ελλάδας την τελευταία 20ετία, ύψους 4 δισ. ευρώ

Με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα ναυπήγησης 4 νέων φρεγατών ύψους περίπου 4 δισ ευρώ και αναβάθμισης των παλαιών τύπου ΜΕΚΟ να εκκρεμεί, οι Αμερικανοί της Lockheed Martin επιχειρούν να διαμορφώσουν μία ευρεία συμμαχία ελληνικών επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στο πρότζεκτ στην περίπτωση που πάρουν τη δουλειά.

Μία συμμαχία που θα ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρηματολογία των Αμερικανών ότι οι δαπάνες για το μεγαλύτερο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα της τελευταίας 20ετίας θα ωφελήσουν σε μεγάλο βαθμό την ελληνική παραγωγή και τον εγχώριο αμυντικό, τεχνολογικό και ναυπηγικό κλάδο που θα κληθεί σε συμπαραγωγή.

Απ’ τα μέχρι τώρα στοιχεία που κοινοποίησε η ίδια η Lockheed Martin στη… «φρεγάτα» της καλεί να μπουν εταιρείες γνωστών επιχειρηματιών, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Ευάγγελου Μυτιληναίου και του Σωκράτη Κόκκαλη.

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top