Οικονομία

«Ζεσταίνεται» (και) η αγορά: Ενισχύεται η κατανάλωση – Άλμα 41% στις ηλεκτρονικές πληρωμές

Η κυβέρνηση επιζητεί να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο για να εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο – Πήραν μπροστά λιανεμπόριο, εστίαση, ξενοδοχεία, μεταφορές και πρατήρια καυσίμων – Προσδοκίες για ανάκτηση μέρους των απωλειών λόγω των παρατεταμένων lockdowns – Ανασταλτικός παράγων η υστέρηση στην εμβολιαστική κάλυψη

Παίρνει φωτιά η μάχη της οικονομίας, καθώς η κυβέρνηση επιζητεί να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο για να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, αλλά η χώρα έχει τεράστια στοιχήματα μπροστά της (επιδημιολογικά και όχι μόνο).

Τα πρώτα στοιχεία από τις ηλεκτρονικές πληρωμές για τον Ιούλιο, τα οποία αποκαλύπτει σήμερα το «business stories», δείχνουν ότι το στοίχημα στην οικονομία μπορεί να κερδηθεί και η αγορά είναι έτοιμη για ένα τεράστιο άλμα ανάπτυξης. Ωστόσο η υστέρηση στην εμβολιαστική κάλυψη και ο κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας προκαλεί νέα αβεβαιότητα για τα (τοπικά ή μη) lockdown και τις συνέπειές τους.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Ιούλιος ξεκίνησε λαμπρός και ελπιδοφόρος καθώς, σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, φαίνεται να ζέστανε έντονα την τοπική και εθνική οικονομία. Και αυτό γιατί τα πρώτα στοιχεία για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω τραπεζών δείχνουν πολύ ζωηρή ανάκαμψη σε σχέση με το 2020.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο μισό του Ιουλίου καταγράφεται αύξηση 23% των ηλεκτρονικών συναλλαγών έναντι του Ιουλίου 2019, αλλά ακόμα μεγαλύτερη -της τάξης του 40% και άνω ή σχεδόν διπλάσια- έναντι του Ιουλίου του 2020! Αυτό τουλάχιστον καταγράφηκε μέχρι που η έξαρση των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» έθεσε την ατμομηχανή της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, τη Μύκονο, υπό περιοριστικά μέτρα.

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top