Διεθνή

Αλγερία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο πρώην πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του – Ο Μπουτεφλίκα είχε υποστεί εγκεφαλικό το 2013 και είχε αποχωρήσει απο την εξουσία το 2019

Ο πρώην πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα απεβίωσε χθες Παρασκευή σε ηλικία 84 ετών, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Πέθανε ο πρώην πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα», ανέφερε ο τίτλος της είδησης στο κρόουλ της κρατικής τηλεόρασης, που επικαλέστηκε ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η αναφορά στο ENTV, που επικαλείται δήλωση του γραφείου του σημερινού προέδρου Αμπντελματζίντ Τεμπούν, δεν ανακοίνωσε τα αίτια του θανάτου ή άλλες λεπτομέρειες.

Ο Μπουτεφλίκα είχε υποστεί εγκεφαλικό το 2013 που τον είχε αποδυναμώσει πολύ. Οι ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του, που κρατήθηκαν μυστικές από τους πολίτες της Αλγερίας.

Μετά την πτώση του τον Απρίλιο του 2019, υπό την πίεση του επιτελείου εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων, ο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα είχε αποσυρθεί και απομονωθεί στην κατοικία του, όπου του προσφέρονταν συνεχείς ιατρικές φροντίδες, στη συνοικία Ζεράλντα του δυτικού Αλγερίου.

Η πτώση του έγινε αναπόφευκτη μετά τις πολυήμερες μαζικές κινητοποιήσεις που πυροδότησε η πρόθεσή του να διεκδικήσει πέμπτη συναπτή πενταετία.

Δημοφιλέστερα


To Top