Πολιτική

Διαμαρτυρία ΚΚΕ για τη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ: Έκαψαν σημαίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ

Συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ ακολούθησε πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Το «παρών» έδωσε και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με αφορμή τη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ και την Ευρωμεσογειακή Συνάντηση Κορυφής στην Αθήνα. Και τα δύο αυτά γεγονότα προμηνύουν νέα δεινά για τους λαούς σε μια περίοδο που οξύνονται όλοι οι ανταγωνισμοί διεθνώς, ιδιαίτερα μετά τη χτεσινή συμφωνία των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Αυστραλίας» δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ.


Δ. Κουτσούμπας: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που οδηγεί το λαό σε πολεμικούς σχεδιασμούς

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε επίσης ότι «το επόμενο διάστημα, έως το 2030, θα έχουμε όξυνση όλων των πολεμικών συγκρούσεων και επεμβάσεων, νέες προσφυγικές ροές. Αυτή είναι η πρόβλεψη διεθνώς. Και από αυτή τη σκοπιά η ελληνική κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες που οδηγεί τον λαό σε τέτοιους πολεμικούς σχεδιασμούς, οδηγεί τη χώρα, μέσω του ΝΑΤΟ και βεβαίως, ιδιαίτερα, με την επέκταση της επικίνδυνης Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις».

Στο συλλαλητήριο στο Πάρκο Ελευθερίας οι διαδηηλωτές έκαψαν σημαίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

 

Δημοφιλέστερα

To Top