Ελλάδα

Κεφαλονιά: «Χειροπέδες» σε εμπρηστή με καταδίκη στην Ιταλία

Εκκρεμούσε  σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης – Στη φυλακή φυγόποινος και στο Αγρίνιο

Καταδικασμένος στην Ιταλία για τα αδικήματα του εμπρησμού και της απειλής ήταν ένας αλλοδαπός σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, αλλά εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Σάμης στην Κεφαλονιά και βρέθηκε με χειροπέδες.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των στοιχείων του, το διωκτικό έγγραφο που εκκρεμούσε σε βάρος του ανέφερε ότι είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών κι έτσι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας στον οποίο οδηγήθηκε διέταξε να ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοσή του στην Ιταλία ώστε να την εκτίσει.

Στην φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο ποινής

Καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας για κλοπή εκκρεμούσε σε βάρος ενός 41χρονου αλλοδαπού που συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.. Με αυτήν του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, αλλά σε βάρος του εκκρεμούσε και βούλευμα για ανάκληση της απόλυσής του από σωφρονιστικό κατάστημα, με το οποίο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας διέτασσε να εκτίσει και το υπόλοιπο της ποινής. Έτσι, με εντολή τού εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου οδηγήθηκε στις φυλακές.

Δημοφιλέστερα

To Top