Πολιτική

Κυπριακό: Συνάντηση Γκουτέρες – Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη με συγκρατημένη αισιοδοξία

«Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε κατ΄ ευχήν, έτσι ώστε να υπάρχει μια νέα προοπτική για την Κύπρο», ευχήθηκε ο Κύπριος πρόεδρος

Σε δημιουργικό κλίμα έγινε η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία παρέθεσε τις απόψεις και θέσεις του και πώς θα μπορούσε να επαναρχίσει δημιουργικός διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα, δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Η συνάντηση του Κύπριου Προέδρου με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έγινε χθες.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του είπε ότι «η συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ έγινε σε ένα δημιουργικό κλίμα».

Οπως σημείωσε, «έχουμε παραθέσει τις απόψεις, τις θέσεις και πώς θα μπορούσε να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα. Έχω αναπτύξει κάποιες θέσεις και ιδέες και έχουμε συμφωνήσει ότι τα όσα αφορούν το Κυπριακό θα συζητηθούν και κατά το γεύμα που θα έχουμε στις 27 του μηνός με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ε. Τατάρ».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα όλα να εξελιχθούν κατ΄ ευχήν. «Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε κατ΄ ευχήν, έτσι ώστε να υπάρχει μια νέα προοπτική για την Κύπρο», τόνισε, συγκεκριμένα.

Δημοφιλέστερα

To Top