Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη: Με τρόμο και κλάματα οι κάτοικοι έβγαιναν από τα σπίτια τους – Συγκλονιστικά Βίντεο

«Ηρεμήστε… κουνιούνται τα πάντα. Μπαμπά ηρέμησε…»

«Ηρεμήστε… κουνιούνται τα πάντα. Μπαμπά ηρέμησε…»: Κάτοικος του Ηρακλείου φωνάζει τρομοκρατημένη. Μεταδίδει live την ώρα που εγκέλαδος χτυπά την Κρήτη. «Όσα χρόνια ζω δεν θυμάμαι τόσο δυνατό σεισμό», γράφει λίγο αργότερα στo Facebook. Όπως περιγράφει «φώναξα να βγουν έξω οι γείτονες με φόβο έβγαιναν και τρομάρα και κλάματα… φανταστείτε πόσο ήταν. Πρώτη φορά φοβήθηκα ότι θα γκρεμιστεί το σπίτι».

Την ίδια ώρα στο Τwitter ιδιοκτήτης καταστήματος δημοσιεύει βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος. Η πρόσοψη του μαγαζιού πάλλεται: «η ανησυχία και ο φόβος είναι τα μόνα συναισθήματα που κυριαρχούν», γράφει.  

Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Γκιουλμιχάλης, κάτοικος Αρκαλοχωρίου, ανέφερε ότι κατέρρευσε τοίχος σε σούπερ μάρκετ και εγκλωβίστηκε ηλικιωμένη, πληροφορία που δεν έχει διασταυρωθεί μέχρι αυτή την ώρα.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι μετασεισμοί εντείνουν τον πανικό ενώ αναφέρθηκε στα 3-4 σχολεία της περιοχής, λέγοντας ότι πάθανε μεγάλη ζημιά. Το πιο μακρινό σχολείο είναι σε απόσταση χιλιομέτρου από το κέντρο και αναφέρθηκαν μικροτραυματισμοί παιδιών από τζάμια, όπως είπε ο κ. Γκιουλμιχάλης. «Πέσανε φωτιστικά και τζαμαρίες και στο Λύκειο όπου ήταν ο γιος μου», πρόσθεσε και ανέφερε ότι στα σχολεία έκαναν ασκήσεις ετοιμότητας γιατί επί 4 μήνες συνεχίζονταν οι δονήσεις.Δημοφιλέστερα

To Top